Ha a gyerekek megfelelően öltöznek, a 20 fokos tanterem még egészségesebb is lehet
Ráadásul a hűvösebb környezetben a vírusok is kevésbé terjednek.
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Csecsemőkorunktól gyűlik a szervezetünkben a mikroműanyag
Még a mikroműanyagok jelentette egészségi kockázatokat sem ismerjük rendesen, de már a nanoműanyagoktól is kezdhetünk rettegni.
Kipróbáltuk, fogyhatunk-e úgy, hogy közben jó ételeket főzünk
Változatosan, sokfélét, szabadon főzni az egyik legjobb dolog a világon – de vajon összeegyeztethető ez egy nyári kalóriakorlátozós diétával? Emberkísérletben próbáltuk ki, élvezetesebb-e sok...
Egzotikus alapanyagokból, mindenmentes ételek – kipróbáltuk Hosszú Katinka éttermét
A világ minden tájáról származó, egzotikus alapanyagokból készült, mindenmentes, egészséges ételeket kínál az úszónő étterme a belvárosban, a superfood jegyében. Dietetikai és fenntarthatósági...
Véget ért a Telex menzasorozata: összeszedtük, mi a gond az iskolai menzával, és hogyan lehetne jobb
Ami gond, annak a legtöbbször a pénzhez van köze; ami jó, annak pedig a tenni akaráshoz. Tíz pontban mutatjuk be három hónapos menzasorozatunk legfontosabb tanulságait.
Egyre több 20 év alatti fiatalnak lesz porckorongsérve, főleg a sok ülés miatt
Ha egész nap a gépnél ül, félóránként álljon fel, és mozgassa meg a hátát!
A növényi étrend önmagában nem csökkenti a szívbetegség kockázatát egy friss kutatás szerint
De még mielőtt a zöldséggyűlölők örömünnepben törnének ki, sokat számít az is, hogy ki milyen életmódot folytat.
Ezer sebből vérzik a menzás iskolai étkezés, megnéztük, hogyan lehetne javítani rajta
Nem lenne olyan bonyolult normális ételt adni a gyerekeknek az iskolai menzán – ez derül az általunk megkérdezett gyermek-gasztroenterológus orvos és dietetikus véleményéből. Sok dolog pénz kérdése,...
Már napi fél csésze kávé is csökkenti a stroke kockázatát
11 éven át közel félmillió felnőttet vizsgáltak, és kiderült, hogy a mértékletes kávéfogyasztás visszafordítja a korral járó szívelváltozásokat.
Kövess minket Facebookon is!