Budapest Bank

RSS

December 1-től Barna Zsolt lesz a bankholding vezérigazgatója, a leváltott Vida József továbbra is a csoportban marad

Vida József lassan teljesen visszaszorul, Barna Zsolt pedig egyre erősebb a nagy integrációs folyamatban.

Bankholding: 2024-től már a külföldi terjeszkedés, 2025-től pedig a tőzsde is realitás

Három bankból épül majd egy negyedik. A tagbankok lízingszervezete az Euroleasing nevet viszi tovább. 2022 áprilisától pedig a Budapest Bank fiókok az MKB nevét is felveszik, de átmenetileg a BB-ét is megőrzik. Sok fontos integrációs részletkérdés tisztázódott a Bankholding szerdai háttérbeszélgetésén.

Átmenetileg az MKB nevét kapja meg a formálódó magyar gigabank, a Budapest Bank márciusban olvad be

A Takarékbank 2023-ban csatlakozik az így létrejövő pénzintézethez, csak ezután kapja meg végleges nevét a Mészároshoz köthető Magyar Bankholding.

Az Erste viheti a Commerzbankot, a Budapest Bank pedig az MKB-ba olvadhat

Túl sok a bank a magyar piacon – hallhatjuk évek óta. A bankszektor ugyanis „volumenjáték”, annyi táncosnak pedig nincsen helye a parketten, mint amennyien itthon próbálnak piruettezni. 2021 végén mintha a hazai intézmények évtizedes lemaradást próbálnának behozni, nagyon pezseg a tranzakciós piac.

A bankholding egy igazán neves IT-szakembert igazolt

Vinnai Balázs megtartja vállalkozásait, de a holding vezetésének is tagja lesz. Abban mindenki egyetért, hogy a nagy integráció kulcseleme éppen az informatika.

2023-tól lesz egységes intézmény a BB, az MKB és a Takarékbank

A Bankholding célkitűzése nem mondható visszafogottnak: két év múlva szeretne Magyarország legmodernebb bankja lenni, amelynek nemzetközileg is élenjáró a digitális tudása.

Rogánné földjei: a Budapest Bank minden hitelkérelmet egyedileg bírál el

Ötszázalékos önrésszel vehetett Rogán Antal harmadik felesége és családja 1,66 milliárdért földet, mert az akkor még állami bank így is dönthetett.

Akadozik a netes fizetés Budapest Banknál

A CIB Banknál is gondok lehetnek.