Április 4-én zárva lesznek a Budapest Bank és MKB Bank fiókjai az egyesülés miatt

2022. március 31. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

Március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank, az egyesülés miatt ütemezetten leállítják az azonnali fizetési rendszert az április 2-3-i hétvégén, ekkor az elektronikus csatornák – internetbank, mobilapplikáció, üzleti terminál – sem lesznek elérhetőek, a bankkártyák viszont működni fognak, tehát vásárolni és készpénzt felvenni is lehet majd velük.

Szintén az egyesüléssel járó átálláshoz kötődik, hogy április 4-ére, hétfőre minden korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek. Ezen a napon a fizetési megbízások rendben teljesülnek, és az ügyfelek a bankkártyáikat is zavartalanul használhatják az egyenlegeik erejéig.

Az egyesüléssel 2022. április 1-től a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

A Takarékbank egyébként legkésőbb 2023-ban csatlakozik a bankholdinghoz, amely átmenetileg az MKB nevén fut tovább. Eközben kidolgozás alatt áll a Budapest Bankból, az MKB Bankból, illetve a jövő évben csatlakozó Takarék Csoportból létrejövő nagybank márkája, amelynek bevezetése a tervek szerint 2023-ban valósul meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!