Átmenetileg az MKB nevét kapja meg a formálódó magyar gigabank, a Budapest Bank márciusban olvad be

2021. november 15. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fejlemény a formálódó gigabank, a Magyar Bankholding ügyében: közzétették, hogy pontosan milyen menetrend szerint egyesül az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank. A tervek szerint 2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB, a fúzió során a Budapest Bank beleolvad az MKB-ba, ahogyan ezt lehetett sejteni.

Ehhez a tulajdonosok jóváhagyására is szükség van, erről még idén, december 15-én dönthet a közgyűlés. A fúziót követően a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei az eddig megszokott módokon és felületeken tudják intézni pénzügyeiket.

Az egyesült bank átmenetileg MKB Bank néven működik tovább, az így létrejövő pénzintézet végleges márkaneve 2023 elején kerül bevezetésre.

A Takarékbank legkésőbb 2023-ban csatlakozik a bankholdinghoz, addig „a Magyar Bankholding a három bank folyamatos működési harmonizációját végzi”. 2021. november 15-től a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói a tagbankokban átveszik a szakmai irányítást.

A három bank egyesülésével Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre. Az új bankcsoport 1,4 millió aktív lakossági és 208 ezer aktív vállalati ügyfelet szolgál ki. A holding számos területen piacvezető pozícióval rendelkezik. Országosan 925 fiókot működtet, együttes mérlegfőösszege 8 424, hitelállománya 3 787, betétállománya pedig 5 414 milliárd forint. A projektről itt és itt írtunk részletesen.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding alá tartozó pénzintézetek (MKB, Budapest Bank, Takarékbank) előszeretettel finanszírozzák Tiborcz István terjeszkedését a szállodapiacon: a Válasz Online összesítése szerint a Tiborcz-féle BDPST Group több mint 60 milliárd forint kölcsönt vett fel szállodák megvásárlásához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!