A pünkösdi hosszú hétvége legfontosabb és legérdekesebb hírei

2021. május 24. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háromnapos hosszú pünkösdi hétvégén vagyunk túl, és bár az időjárás elég ramaty volt, azaz akár még a net előtt is tölthette volna az ember ezeket a napokat, bizonyára sokan vannak, akik valamilyen program miatt mégis lemaradtak a hírekről. Nekik szól ez az összefoglaló a fontos, és a nemzetközi politikában kevésbé fontos, de annál érdekesebb híreinkről.

A három nap egyik legfontosabb híre, hogy egy Athénból Vilniusba tartó utasszállító Ryanair-gépet Fehéroroszország légterében minszki leszállásra kényszerítettek a hatóságok bombariadóra hivatkozva. A leszállás után „kiderült”, hogy „véletlenül” a gépen volt egy fehérorosz ellenzéki aktivista-blogger-újságíró, akit azonnal el is vittek. Az ügy nagy nemzetközi hullámokat kavart, és még valószínűleg sokáig napirenden lesz. A vasárnapi eseményeket itt, a hétfőieket itt foglaltuk össze.

A másik „breaking” hír egy olasz sífelvonó balesete volt a Lago Maggiorénál. 14 ember halálát követelte a tragédia, a vasárnapi alaphírt itt, a hétfői dolgokat itt olvashatják.

A Telexen szólalt meg először Karikó Katalin arról, hogy évtizedekkel ezelőtt a szocialista állambiztonság zsarolással beszervezte őt kémelhárítónak, amikor a szegedi biológiai kutatóintézetben dolgozott (a hidegháborúban az érzékenyebb ágazatokban ez elég gyakori volt), de nem adott jelentéseket.

Ezek mellett volt egy hosszú videónk arról, hogy tényleg tutyimutyi-e Karácsony Gergely (a szövetségesei illetve a politikus kollégái szerint egyáltalán nem), készült egy Telexikon az identitáspolitikáról, és megvolt a hétvégén az ötmillió oltottról szóló nagy bejelentés is.

Fontos külföldi hír, hogy ismét kiadtak egy fotót az apja által házifogságba kényszerített dubaji hercegnőről, aki korábban többször is el akart szökni apja elől, de erőszakkal visszavitték otthonába, és utána sokáig azt sem lehetett tudni, hogy él-e.

A Föld egyik leggátlástalanabb diktátora, Kim Dzsongun most éppen azt találta ki, hogy az országának akkor lesz jobb, ha betilt bizonyos frizurákat, a szűk farmereket, piercingeket. Ha ettől nem élnek majd jobban Észak-Koreában az emberek, akkor semmitől.

Körbejárt az elmúlt napokban a hír, hogy egy kínai üzletember megvett egy focicsapatot azért, hogy ő és a 126 kilós fia játszhassanak benne, de gyorsan kiderült az is, hogy mindez nem igaz.

Aki pedig a hétvége rejtélyes halálairól akar olvasni, annak rögtön kettő is jut: egy régi, és egy friss. Előbbiben egy exhumálással keresik a megoldást egy 1948-as, különös, azóta is megfejtetlen halálra, utóbbi hír pedig arról szól, hogy a napokban egy dinoszauruszszoborba szorult egy spanyol férfi, de olyannyira, hogy bele is halt.

Aki pedig a három nap méltán közkedvelt Észkombájn-cikkeire kíváncsi, annak 200 falu elárasztását, egy kalandos életű kivándorolt magyart és az első pilótanő azóta is megfejtetlen eltűnését ajánljuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!