Kim Dzsongun betiltott többféle frizurát, a szűk farmert, a feliratos pólót, valamint az orr- és ajakpiercinget is

2021. május 23. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy jelentés szerint Kim Dzsongun betiltott Észak-Koreában többféle frizurát, a szűk farmereket, a feliratos pólókat, valamint az orr- és ajakpiercinget is, írja a NewYorkPost.

A diktátor azért döntött így, hogy megpróbálja elvágni a „dekadens” nyugati stílusú divatirányzatoktól országa népét. A jelentés szerint mindössze 15 „nem szocialista” frizurát hagyott jóvá. A betiltott frizurák közé tartozik az ehhez hasonló, hátul hosszúra hagyott, '80-as években divatos focistahaj is:

Kim Dzsongun a hanyatló Nyugat olyan más ópiumai ellen is hadjáratot kezdeményezett, mint például a piercingek, bár itt csak az orr- és ajakpiercinget említik, nem tudni, hogy a más testrészeken elhelyezett piercingekre is vonatkozik-e a tiltás.

A Kim diktátordinasztia legifjabb tagja attól tarthat, hogy ezek az „egzotikus”, amerikai stílusú kulturális trendek megmételyezhetik a fiatalok agyát, és végső soron hatalmának elvesztéséhez vezethetnek.

Kim Dzsongun az észak-koreai Vonszanban, 2015-ben – Fotó: KNS / KCNA / AFP
Kim Dzsongun az észak-koreai Vonszanban, 2015-ben – Fotó: KNS / KCNA / AFP

„A történelem döntő leckét ad nekünk arról, hogy egy ország sebezhetővé válhat, és végül összeomolhat, függetlenül a gazdasági és védelmi erejétől, ha nem tartjuk magunkat a saját életmódunkhoz” – elmélkedett Kim az egyik észak-koreai propagandalapban.

A most betiltott viseletek egy sor másik törvény mellett érkeztek, amelyek a külföldi befolyás megállítását hivatottak szolgálni. Az észak-koreai rezsim egyebek mellett a dél-koreai K-pop együttesek hatását is visszaszorítaná.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!