Rovó Attila

RSS

Egy szerelmes rabszöktetés utáni menekülés, és a szökevények utáni nyomozás 11 napos krónikája

Három államon át, autókat cserélgetve bujkált egy amerikai börtönőrnő és 75 évre elítélt szerelme, miután a nő megszöktette őt. A rendőrök kitartóan nyomoztak, de így is előfordult, hogy csak napok után derült ki, milyen fontos nyomokra akadtak. Mostanra szinte minden részlet a helyére került, csak azt nem érti senki, hogy a világéletében megbízható nőt mi vitte rá minderre.

Elhagyott mobiltelefon, ottfelejtett iratok és ezernyi netes nyomozó segít beazonosítani a bucsai gyilkosokat

Táncos, tűzoltó, Wolf_68. Az ukrán hírszerzés, a neten kutakodó nyomozók és a maguk után amatőr nyomokat hagyó, például mobiltelefont elveszítő katonák jóvoltából arcot és nevet kap többtucatnyi olyan orosz, aki Bucsában gyilkolhatott különös kegyetlenséggel ukrán civileket a háború első heteiben.

A legerősebb szimbólummal próbálják megüzenni az oroszok: nincs önálló Ukrajna

Hogy kerülnek szovjet zászlók az ukrán terekre és épületekre? Miért nem az oroszt tűzik ki? Az oroszok nem a kommunizmust sírják vissza, „csak” a birodalmat. És közben létrejött az ellenzászló is, a békepárti oroszoké, a véres vörös nélkül.

Pénzbüntetéssel megúszta a brit youtuber, hogy engedély nélkül nézett körül Bajkonurban

Rengeteg aggódó üzenetet kapott, hogy biztos a Gulágon van már, pedig, mint írta, a rendőrség olyan kedves volt, hogy megmutatták neki a várost.

Mi Hazánk may help fulfill Orbán’s dream, but it may also bring on a political showdown

It seems that even Orbán himself is curious about which way the right-wing Mi Hazánk will go now that they have made it into parliament. They may even play into Fidesz’ hands, but their situation is far from easy: being a constructive opposition may lead to becoming boring, and choosing a non-conformist approach may lead to having to take Fidesz on head-on.

Orbán álmának beteljesítésében is segíthet a Mi Hazánk, de politikai leszámolás is lehet belőle

A jelek szerint Orbán Viktor is érdeklődve várja, hogy a parlamentbe bejutott Mi Hazánk merrefelé indul. Akár a Fidesz kezére is játszhatnak, de a párt nincs könnyű helyzetben: a konstruktív ellenzéki léttel az elszürkülés, a meg nem alkuvással a Fidesszel való összecsapás fenyegetheti őket.

Ki gondolta volna, hogy 2022-ben megszületik egy jelkép, amit a horogkereszthez hasonlítanak

Oroszországban óriásplakáton, pulóveren, minisztériumi instaposztokban, de még gyerekhospice-ban is nyomatja a propaganda a Z betűt. A tankokra festett katonai jelzésből a háború szimbóluma lett, amit éppen ezért több országban az önkényuralmi jelképekkel helyeztek egy polcra, és betiltottak. Sőt, a privátszféra cégei is elkezdtek reagálni az önjáróvá vált Z betűre.

Magyarországon tárgyalt a dubaji üzletember, amikor összeesett a testőre, a vállalkozó élesztette újra őt

Aztán a mentők látták el és vitték kórházba a testőrt. Az üzletember emailben mondott köszönetet a magyar mentőszolgálatnak.

Részletesen leírták a barlangi mentők, hogyan tudták kihozni meghalt társukat a Kossuth-barlangból

Ötvenfős csapat dolgozott csak a felszínre hozatalon, egy barlangi tó vízszintjét mesterséges kőgáttal kellett felduzzasztani. Ez volt a Magyar Barlangi Mentőszolgálat történetének leghosszabb mentőakciója.

A 4-6-oson felfigyelt egy nőre, követte, majd megpróbálta őt megerőszakolni egy férfi, kényszergyógykezelésre küldik

A Blaha Lujza tértől a Széll Kálmán térig utaztak, ott a nő leszállt, gyalog indult tovább, a háza kapujában támadt rá a tettes.

Sikerült az ipari kamera előtt átvergődnie a kerítésen a HÉV-graffitisnek, a rendőrség kiváló minőségű fotók alapján keresi őt

A mászás után még el is sétált a kamera előtt a maszkot vagy egyéb arctakarást sem viselő férfi.

Szirénapróbát tart a katasztrófavédelem 11-kor

Idén most először van ilyen, szeptemberben lesz a következő, ezek rendszeres tervezett próbák, senki ne ijedjen meg.

Elon Musk nem ül be a Twitter igazgatótanácsába

A Tesla- és SpaceX-tulaj nemrég bő 9 százaléknyi részvénnyel vásárolta be magát a cégbe. Úgy volt, hogy az irányításnak is tagja lesz, de ezek szerint mégsem.

A szlovák házelnök szerint Orbán fenyegetést jelenthet Szlovákiára egy sikeres orosz agresszió esetén

Boris Kollár egy tévéműsorban arról beszélt, Orbán felparcellázná Szlovákiát. A magyar külügy szerint Kollár elnézhette a naptárat, jelenleg ugyanis a XXI. században élünk.

Megdőlt az ellenzéki szavazatok összeadhatóságának ötlete

A látszat ellenére Budapesten sem maradt erős az ellenzék, a keleti országrészben pedig több helyütt borzalmasan teljesített. Megnéztük, hogy a négy évvel ezelőtti, akkor még külön pártokra leadott szavazatszámaikhoz képest hogyan szerepelt egyéniben az Összefogás: nem ritka a 40-50 százalékos visszaesés.

Hozzásegítette-e vajon a Kutyapárt és a Gattyán-párt a kétharmadhoz a Fideszt?

Lehetetlen megmondani, hogy egy kutyapártos vagy egy memós leszavazott volna-e az ellenzékre, ha nem indul el ez a két párt a választásokon. Ha feltesszük, hogy nagyjából igen, akkor vannak körzetek, ahol ők billenthették át a mérleget a Fidesz felé.

A Fidesz is botlott jó néhány körzetben, csak épp az ellenzék bénázása elfedi a gyengeséget

Mindenhonnan az harsog, hogy a Fidesz rommá nyerte magát. Ez persze igaz is, de azért bőven voltak olyan körzeteik is, ahol kevesebb szavazatot kaptak, mint négy éve, a 8-10 százalékos visszaesés is előfordult a mozgósításukban. De két kivétellel ezeket a körzeteket sem bukták el.

A listás szavazatok száma jól mutatja, mennyire összeomlott az ellenzéki összefogás 2018-hoz képest

Csaknem 900 ezer listás szavazatot vesztettek a négy évvel ezelőtti külön-külön induláshoz képest, miközben a Fidesz egy nagyon kicsit erősödni tudott.

Így lett a Mi hazánk a harmadik parlamenti erő

A Jobbikból kivált politikusok 6 százalékos pártot építettek, hét emberük lesz a parlamentben. A legjobban a klasszikusan jobbikos körzetekben tudtak jól szerepelni, és úgy tűnik, vidéken egyáltalán nem gyengítették a Fideszt, miközben az ellenzéket igen. A fővárosban viszont ennél bonyolultabb a képlet.

Alföldi Róbert: Most bizonyos dolgainkról le kell mondani a változás érdekében

A színész-rendező Veiszer Alindának adott interjújában elmeséli, miért állt be Karácsony Gergely mellé, hogy mit gondol Márki-Zay Péterről és az ellenzéki politizálásról, és beszél arról is, hogy az elmúlt négy évben érezhetően beszűkültek a lehetőségei.

A Fidesz sajtóosztálya teljesen ráfixálódott a baloldal-háború-baloldal-háború-baloldal-háború mantrára

A magyar kormánypárt komoly, komplex, a választókat felnőttnek néző kommunikációja egyetlen képben.

Arcfelismerő szoftverek, hídbombázás és állítólagos elégedetlenség Putyin köreiben

Reggeli összefoglaló arról, mi történt éjjel az orosz–ukrán háborúban.

Mariupol: a város, amit éppen leradíroznak a térképről

A harcok előtt 450 ezer lakosú Mariupolt, az Azovi-tenger partján lévő ipar- és kikötővárost a háború első pillanatától ostromolja az orosz hadsereg. Naponta érkeznek horrorisztikus történetek gyermekhalálról, víz-, élelmiszer- és gyógyszerhiányról, utcán tornyosuló holttestekről, civileket rejtő óvóhelyek megtámadásáról. A helyiek már nyolc éve is megtapasztalták az oroszok könyörtelenségét, most pedig a jelek szerint a történelemkönyvekbe is bekerül a háborúban elpusztított városok közé.

Ha ön is elvesztette a fonalat, hogy a Fidesznek vagy Márki-Zaynak van igaza a „szállítunk-e fegyvert Ukrajnának” vitában, akkor ez a cikk önnek szól

Folytatódik és bonyolódik az ügy: Márki-Zay nem ért egyet lapunk egyik minielemzésével, pontosítást kért, mi összefoglaltuk a dolgokat, ön pedig végre szavazhat.

Putyin 4,5 millió forintos olasz luxuskabátban parádézott a háborúpárti ünnepségen

Oroszország biztos jól meglesz a nyugati termékek nélkül, de Putyin, úgy tűnik, nem akar lemondani róluk.

Egyetlen ember volt, aki az Indexbe hónapokig pénzt adott, azt Mészáros Lőrincnek hívják, mondja egy kiszivárgott felvételen a lap főszerkesztője

A Direkt36 hosszú tényfeltáró cikket írt az Index történetéről, benne arról, hogy jelenleg milyen jelek utalnak kormányzat felől érkező kérésekre, és milyen alkukat kötött a főszerkesztő például Várkonyi Andreát illetően. Az Index büntetőfeljelentést tett az erről szóló, kiszivárgott hangfelvétel miatt.

Horváth Csaba részletes vallomásban írta meg az ügyészségnek, miért hazugság szerinte a korrupciós vád

Amellett, hogy mindent tagad, leírja, milyen volt a kapcsolata Fuzik Zsolttal, és hogy milyen belsős fideszes információkat kapott tőle.

Márki-Zay Péter: Egyetlen jó választásunk van, a Kelettel szemben Európát választani

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt üzent a bizonytalanoknak, reagált az ellenzéket érő bírálatokra, és tett néhány választási ígéretet is. Arra kért mindenkit, hogy három hét alatt három embert győzzön meg. A háborút, Ukrajnát nem említette, Orbán nevét egyszer ejtette ki, Putyinét egyszer sem.

A 2015-ös európai menekültválság sehol nincs az ukrajnaihoz képest, de még történelmi léptékben is durva a mostani helyzet

Emlékszünk a brutális képsorokra 2015-ből, de hogyan aránylik az akkori egymillió menekült az orosz–ukrán háború okozta menekültkrízishez? És mit érez ebből Magyarország, ha a számokból indulunk ki?