Mészáros Lőrinc cége megbízta Várkonyi Andrea cégét, hogy bízzon meg egy kommunikációs ügynökséget, hogy dicsekedjen el vele, milyen eszetlen mennyiségű pénzt szedett össze tavaly

2023. április 5. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt kapott a Telex egy kommunikációs ügynökségtől, már a subject is szinte túl szerény, A VÁLSÁG ELLENÉRE KIROBBANÓ FORMÁBAN AZ OPUS, írják csupa nagybetűvel Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc óriáscégéről (ide tartozik egyebek mellett a Hunguest, a Balatontourist, a Tigáz, a Titász vagy a Mészáros és Mészáros építőipari cég) egy elég zűrös, inflációs, rezsiemeléses év után, amit a pusztán piacról élő cégek nagy része eléggé megszenvedett.

„A Vállalatcsoport 2022. évben átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét”, írják. „Az energiaválság sújtotta világpiaci környezetben csaknem megduplázta nettó árbevételét és üzemi eredményét, konszolidált mérlegfőösszege pedig csaknem ötödével nőtt. Teljes átfogó eredménysoron 22,2 milliárd forint nyereséget ért el”, áll a közleményben.

A csattanó, a cseresznye a tortán lévő habon pedig a következő sor:

„A közleményt a Whitedog Media megbízásából terjesztjük”

– írja a kommunikációs ügynökség. Azaz, próbáljuk meg értelmezni mindezt: Mészáros Lőrincné Várkonyi Andrea cége kapott egy megbízást, hogy kommunikálja, milyen sok pénzt szedett össze a férje cége, de ezt a melót lepasszolta valakinek. Lehet, hogy a (fizető) megbízás az egy dolog, az pedig egy másik, hogy ki tudja / akarja elvégezni a munkát?

(Cikkünk megjelenése után a szóban forgó kommunikációs ügynökség azt jelezte, hogy a szakmában a megbízásos, alvállalkozói működés gyakori, nem minden cég tart fenn például sajtólistát, forgatócsoportot, ilyenkor a munkának a vonatkozó részét kiadják annak, akinek megvannak az eszközei)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!