Mészáros Lőrinc szállodája 1,4 milliárdos állami támogatást kapott arra a felújításra, amit Mészáros gyerekeinek cége végezhetett el

2022. október 26. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Minden mindennel összefügg (angol eredetiben: „everything is connected”) – ez Dirk Gently holisztikus nyomozó ars poeticája, és ezt látszik igazolni egy balatonalmádi szállodafelújítás, amelynek különlegességeit a 444 fedezte fel.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel BÁL Resort Balatonalmádit a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatásának, összesen 1,4 milliárd forintnak a segítségével újították fel. A munkát a Fejér-B.Á.L. Zrt. végezte el, amint az a cég referenciái között szereplő videóból is kiderül.

Márpedig ez a társaság, mint a lap írja, Mészáros Lőrinc gyerekeinek az érdekeltsége. Azaz a családi hálón belül maradhattak a részben közpénzből finanszírozott felújítás költségei. A korábbi tájékoztatás szerint a munkálatok költségének 35 százalékát fedezte az állami 1,4 milliárd forint, azaz a teljes beruházás 4 milliárdba került.

A dolog pikantériája, hogy a felújított szálloda adott aztán otthont a Fidesz és a KDNP közös kétnapos frakcióülésének idén szeptemberben. Ez volt az a frakcióülés, ahol a kormánypártok eldöntötték, hogy nemzeti konzultációt indítanak a brüsszeli szankciókról, amely a kormányzati mantra szerint tönkreteszi Magyarországot (azóta azt is tudjuk, hogy úgy, mint egy szőnyegbombázás).

Az 1,4 milliárdos támogatást folyósító MTÜ egyébként az az állami szervezet, amely egyik vezérigazgató-helyettese Orbán Ráchel barátnője és volt évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia lett, és amely vezérigazgatójáról, Guller Zoltánról kiderült, hogy egyszemélyben döntött százmilliós nagyságrendű támogatásokról. A szervezet egyébként egy 2018-ban nyilvánosságra hozott lista szerint számos Fidesz-közeli közszereplővel kötött tanácsadói szerződést, köztük a ma már kormányzati pozíciót betöltő Csák Jánossal és Vitézy Dáviddal is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!