Rovó Attila

RSS

Újabb hangfelvétel a budapesti ingatlanok adásvételének állítólagos rendszeréről, megint Berki Zsoltról beszélnek benne

Berki egy nagyon fontos illetőnek adja el magát a beszélgetés szerint, aki nélkül nem lehet önkormányzati ingatlant venni. Elhangzik egy 200 milliós összeg és a Városháza neve is.

Hatályba lépett a briteknél a PCR-kötelezettség a beutazóknak

Októberben oldották fel ezt a kötelezettséget, most visszavezették az omikron miatt. A tömegközlekedésen és az üzletekben pedig kötelező a maszk.

Rengeteg részeg sofőrt találtak a budapesti rendőrök egy hat pénteken és szombaton át tartó akcióban

Egészen pontosan 126-ot. De akadt bódult vezető, jogsi nélküli, eltiltott vagy épp kábítószert birtokló is. Ennyit a száraz novemberről.

Őrizetbe vették az egyik török ellenzéki párt társalapítóját

A Demokrácia és Haladás Pártja (DEVA) társalapítóját, Metin Gürcant politikai és katonai kémkedéssel gyanúsítják.

Kiszivárgott egy videó arról, hogy egy F-35-ös a tengerbe esik egy brit repülőgép-hordozóról

Próbálna felszállni, de alig gyorsul, végül lepottyan. A pilóta katapultált.

Bajnai Gordon: Utólag már én is okos vagyok, de amit a találkozón mondtam, vállalható vágatlan formában

A volt miniszterelnök a 24.hu-nak adott interjút, amelyben elmondta, utólag hogy értékeli az egész beszélgetést és a „Városháza-ügyet”.

A VII. kerületi pókember-betörő kivett egy lakást, és 2,4 millió forintnyi tárgyat lopott el belőle

Nem járt jól a bérbeadó, aki porcelánokkal, festményekkel adta oda a lakását egy ismeretlennek. A tolvajra börtönt kért az ügyészség.

Azonnali hatállyal felmentette Dárdai Pált a vezetőedzői posztról a Hertha

A munkáját ideiglenesen Tayfun Korkut veszi át.

Karácsony Gergely szolgálati autója végighajtott a buszsávon, a főpolgármester azt mondja, nem emlékszik ilyenre, de beszél a sofőrjével, hogy ne csináljon ilyet

Az Erzsébet hídon filmezték le Budáról Pest felé, ahogy elhúz a dugóban álló autók mellett.

Kínának elege lett a makaói szerencsejáték-nagymenőből, úgy néz ki, le is csukatják

Alvin Chau cégcsoportja embereknek segít kaszinózni és fogadni Makaón. Kína most azt állítja, mindezt feketén, kínaiakkal is csinálták, pedig Kínában tilos a szerencsejáték.

Pataki Ági: Rákay Philip vagy Ákos eddig is csinálhatott volna zseniális kisfilmeket egy telefonnal, de ők a nagy pénzosztásra vágytak

A Pataki-Kovács producer házaspár úgy véli, Vajna idejében szakmai alapon és átláthatóan osztották a filmtámogatásokat, de azóta egy holdudvar kapja a pénzt. Kovács szerint több mint káros, hogy most bevezetik a rendszerváltás óta nem létező kurzusfilm fogalmát.

Megérkezett Európába az új vírusvariáns, Belgiumban regisztrálták az első esetet

Az új variánst még csak 60 embernél mutatták ki világszerte, de gyorsan terjed. A britek, németek, olaszok, a franciák, a hollandok, belgák, Izrael és Szingapúr már lépett, de az EU is beutazási tilalom bevezetését tervezi.

Az LMBTQ lett az új cigány, derül ki egy munkahelyi bántalmazást vizsgáló kutatásból

Abból a szempontból, hogy immár ők vannak leginkább kitéve a bántásnak. Ha pedig általában nézzük a témát, minden negyedik embert zaklattak már a munkahelyén, sláger a „nem vagy elég okos” sértés.

Márki-Zay Péter ravasz trükkel célozza meg Orbán szavazóit

Első ránézésre úgy tűnik, hogy az ellenzéki politikus sorra megy neki a Fidesz identitásképző, fő kampányüzeneteinek, például a migrációt, a homoszexualitást, a vallás és politika kapcsolatát illetően. Ha azonban jobban megnézzük, ezekben a témákban ő is ugyanabból az irányból szólítja meg az ilyen üzenetekre vevő jobboldali réteget, mint Orbán.

Der Scholzomat: rombuszkezű robotember folytathatja a Merkel-stílusú vezetést Németországban

Németország hamarosan hivatalba lépő új kancellárja világéletében szociáldemokrata volt, fiatalként még radikálisan, később már középre húzódva. Nagy tudású, élvonalbeli technokrata politikus, unalmas beszédstílusa és visszafogottsága miatt majd' húsz éve viseli a der Scholzomat gúnynevet, és majdnem ugyanilyen régóta dolgozik együtt Merkellel.

Orbán Viktor: Soha nem volt olyan migrációs nyomás alatt az EU, mint most

A kormányfő a lengyel határon kialakult helyzet miatt összehívott V4-megbeszélés után nyilatkozott. Azt mondta, Afganisztánból napi 30-35 ezer ember áramlik ki, akik aztán elindulnak valamerre.

Csókay András: Ha tudtam volna, mi történt a hátam mögött a szétválasztó műtéten, mondtam volna, hogy fiúk, takarodó van

A bangladesi ikerpár szétválasztásáról is ismert idegsebész részletesen elmesélte, hogy az ő szemszögéből mi történt a műtéten és utána, miért veszett össze magyar orvostársával. A Szász Jánosnál tartott házkutatásról azt mondta, megfélemlítő ereje volt, és „borzasztóan félrevezették a rendőrséget”.

Kormánydöntés: zárt térben kötelező lesz a maszkhasználat, védettségi kell az 500 főnél nagyobb rendezvényekhez

Az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás, jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. Egyelőre nem terveznek kijárási korlátozást az oltatlanoknak. Az iskolákban nem fog visszatérni a digitális oktatás. A most hozott szigorítások addig lesznek érvényben, amíg a járványhelyzet miatt indokoltnak tartják.

Eperjes Károly: „A Hídember után megüzenték, hogy ilyen fideszes g...ket nem akarnak a vásznon látni”

A színész Veiszer Alinda műsorában mondta el véleményét a kurzusokról, kurzusfilmekről, letiltott művészekről és a megbocsátás fontosságáról. Az interjúban tudta meg, hogy Bereményi Gézának Várhegyi Attila nem engedett Petőfi-filmet csinálni. „Gratulálok. Bravó”, mondta megdöbbenten.

Egy napon keresztül úgy tűnt, sikerült eldönteni, mi lesz lovaglás helyett az öttusában

A Nemzetközi Öttusaszövetség német elnöke vasárnap bejelentette, hogy megszületett a döntés, hétfőn bejelentette, hogy még konzultálnak az ötödik tusáról.

Két év felfüggesztettet kapott a férfi, akinek levágta a vonat a lábait, az ítélet szerint milliárdos biztosítási csalás volt a baleset

Előbb a biztosítóknak lett gyanús a rengeteg megkötött biztosítás utáni váratlan baleset, aztán a hatóságoknak is.

Az ügyészség börtönt kér az Orosz Bernadettet megverő férfira, és közzétette a bántalmazás részleteit

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és kétrendbeli súlyos testi sértés kísérlete a vád. Ha a férfi az előkészítő tárgyaláson elismeri bűnösségét, három és fél évet kaphat.

Kötelező jelleggel minden, de tényleg minden piros-fehér-zöld lesz az államilag támogatott falusi kisboltoknál

Támogatói tábla, nyitvatartás tábla, nyitva tábla, cégér, megállító tábla, kirakatmatrica és egyenboltnév. Mindet előírja az arculati kézikönyv.

Egy hangfelvétel szerint a Városházát árusítani akaró vállalkozó egy másik telekeladásban is kavart, Karácsonyék erre közzétették az ügylet részleteit

Egy nyílt pályázatról volt szó, ami még Tarlós idejében kezdődött, majd egyetlen jelentkező volt, aki ráadásul inkább NER-közeli. És a fideszesek is megszavazták az eladást.

A TikTokon tanult jeleléssel adta tudtára egy idegennek a tinilány, hogy elrabolták, így menekült meg

Egy autós látta meg a kézmozdulatot az úton egy másik autóban, értesítette a rendőrséget, és még kilométereken át követte az elrabolt lányt szállító autót.

Elon Musk Twitteren szavaztatta meg, eladjon-e 10% Tesla-részvényt, hogy a pénzből adót fizessen, igen lett az eredmény

Egy twittjében azt ígérte, fejet hajt majd a szavazás végeredménye előtt. Mindez a szupergazdagok megadóztatásáról szóló demokratapárti tervezetre válasz.

Ausztriában szigorítások léptek hatályba az oltatlanoknak

Csak oltottak és gyógyultak mehetnek például étterembe, szállodába, és FFP2-es maszk kell zárt helyeken.

A Blikknek megszólalt Lagzi Lajcsi zsarolója, azt mondta, egyedül találta ki a 200 milliós lehúzást, és nem hivatkozott Polt Péterre

„Nem volt itt se bűnbanda, se fegyveres, félelmetes bűnözők”, állítja a férfi.

Koltai Róbert: Tíz éve nem csinálhatok filmet, mert ők elhatározták, hogy nem abba a csapatba vagyok beosztva

A színész rendező azt is mondta Veiszer Alinda műsorában, hogy „ótvaros, ócska hazugságnak érzi, hogy a régi SZFE-n ideológiát oktattak”.