Brüsszelnek nem tetszett, hogy fideszes politikusok ülnek az egyetemi alapítványokban, most megkapják helyette a NER egyik fő üzletemberét

2023. április 14. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Jászai Gellértet választotta kuratóriumi tagnak a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány a posztjáról lemondott Lantos Csaba miniszter helyett, írja az Index a 4iG – Telexnek nem küldött – közleményére hivatkozva.

A személycsere azért érdekes, mert „Brüsszellel” nagy csatája volt-van a kormánynak amiatt, hogy az EU-nak nem tetszik az egyetemi alapítványok összetétele, mondván, konkrétan fideszes kormánypolitikusok vannak ezekben. A tárgyalások és üzengetések közepette a miniszterek februárban lemondtak az alapítványi posztjaikról, emlékezetes módon Gulyás Gergely ezt némi trollkodással körítve jelentette be.

Aztán kiderült, hogy a fideszes kormánytagok helyett fideszes nemkormánytagok érkeznek a testületekbe, ennek egy újabb állomása a mostani, amikor is egy kormányhoz bekötött, megbízható üzletember-káder érkezett Szegedre, éppen a 4iG-Vodafone biznisz után.

Az Index egyébként azt írja, hogy a 4iG szerint Jászai majd „tovább erősíti a szegedi képzések, innovációk és a hazai informatikai-távközlési szektor kapcsolatát”.

A közlemény szerint az együttműködés támogatja az SZTE hallgatóit általános távközlési, valamint informatikai ismereteik megszerzésében, továbbá speciális képzéseket nyújt a digitalizáció és az infokommunikáció területén.

„Jászai Gellért a magyar informatikai és telekommunikációs ágazat meghatározó szereplője, aki szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába”, mondta Szabó Gábor, az SZTA kuratóriumi elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!