Téves trollhír, hogy egy kínai üzletember megvett egy focicsapatot azért, hogy ő és a 126 kilós fia játszhassanak benne

2021. május 23. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A cikket frissítettük, eredetileg, az volt a címe, hogy „Egy kínai üzletember megvett egy focicsapatot, hogy ő és a 126 kilós fia játszhassanak benne”.

Trollok által terjesztett téves hír, hogy egy kínai vállalkozó nemrég megvásárolt egy másodosztályú kínai futballklubot, lényegében azért, hogy ő és a fia hivatalos meccseken is játszhassanak.

Korábban arról írtunk, hogy a fociszerető kínai üzletember, He Shihua a kínai másodosztályban szereplő Zibo Cuju Football Club fő részvényesévé vált, és a csapatban időnként csatárként játszik, a legutóbbi fordulóban pedig a 126 kilós fia is pályára léphetett.

Nem a tulaj fia rúgja a szögletet, hanem maga a tulaj, csak nem abban a csapatban, amelyikről a trollhírek szólnak Fotó: YouTube
Nem a tulaj fia rúgja a szögletet, hanem maga a tulaj, csak nem abban a csapatban, amelyikről a trollhírek szólnak Fotó: YouTube

Azt is írtuk, hogy a tulajdonosnak és fiának passzaira, valamint helyezkedésére a hírek szerint a csapattársak nem igazán panaszkodnak. A Zibo Cuju öt meccsen mindössze egy pont gyűjtött eddig, így az utolsó helyen szerénykednek a bajnokságban.

Aztán egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a hírben lévő információk egy része téves, amelyet trollok terjesztenek az utóbbi napokban. A South China Morning Post hongkongi lap hosszabb cikkben foglalta össze a lényeget.

A cikk szerint sok újság, köztük vezető nyugati lapok is lehozták a hír, amelynek az a része igaz, hogy He Shihua bevásárolta magát a Zibo Cuju nevű klubba, és az is igaz, hogy játszott a csapatban.

De a tulaj túlsúlyos fiáról szóló rész nem igaz, ezek a felvételek ugyanis a – azóta egyébként már megszűnt – Jilin Baijia nevű klub tulajdonosáról, Xu Guangnanról készültek. Aki amúgy valóban pályára lépett az általa tulajdonolt csapatban 2019-ben, és tényleg ezeket a hajmeresztő mutatványokat produkálta az egyik meccsen, ami alapján valószínűleg bármelyik edző lecserélte volna, ha nem ő a tulaj:

(Forrás: South China Mornig Post / OddityCentral)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!