Az elnyomott heteró, fehér férfi és a genderfluid óvodások: hogyan vált identitások harcává a politika?

2021. május 24. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

Mi a közös a migránsellenes plakátokban, a mesekönyvdarálásban és a QAnon sámánban? Több, mint elsőre gondolhatnánk: napjaink politikai küzdelmei egyre nagyobb arányban az identitás kérdései körül forognak. Ez konkrét ügyeket ritkán visz előre, arra azonban mindenképp alkalmas, hogy egyben tartson politikai táborokat – akár azon az áron is, hogy közben húsba vágó témák sikkadnak el, és a végletekig megosztottá válik a társadalom. A Telexikon új részében a kortárs identitáspolitika diadalútját mutatjuk be balról-jobbról, az 1960-as évekbeli gyökerektől napjaink kulturális háborújáig.

A korábbi Telexikonokat ide kattintva lehet megnézni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom