Mennyiben köszönhetők a sportsikerek a sportra zúdított pénznek?

2022. február 25. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan befolyásolja a sportteljesítményt a ráfordított támogatás összege? Milyen pozitív és negatív hatásai vannak a taónak a csapatsportokra? Újjáéled-e az egyetemek szerepe a versenysportokban és a fiatalok megmozgatásában? Mi a sport hatása a testi, szellemi és lelki működésünkre? – ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU Határtalan tudás című eseménysorozatának mai előadói. Kövesse 18 órától élőben itt a Telexen!

2020-ban a Fradi focicsapata bejutott a BL-csoportkörbe, a válogatott pedig részt vett az Európa-bajnokságon. Hetekig lázas vita folyt arról, mennyire köszönhető a siker a futball kiemelt kormányzati támogatásának. 40-50 éve az egyetemi sport még meghatározó helyet foglalt el a versenysportban, ma a mindennapi kötelező testnevelés legfeljebb az iskolásokat mozgatja meg. Az elért nemzetközi sportsikerek ellenére Magyarországon a felnőttek elenyésző része mozog rendszeresen, és ennek következményei látszanak a lakosság egészségi- és pszichés állapotán is. Többek között ez is szóba került a Határtalan tudás legújabb előadásain.

Az esemény előadói:

  • Dr. Bárdos György, az MTA doktora, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének emeritus professzora;
  • Dénes Ferenc sportközgazdász, a Digitális Jólét NKft tudásközpont vezetője, a Testnevelési Egyetem és a Debreceni Egyetem oktatója, az első Orbán-kormány Ifjúsági és Sport Minisztériumának sportügyekért felelős helyettes államtitkára; és
  • Dr. Székely Mózes, fizikus-szociálpszichológus, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség korábbi főtitkára, volt MOB-tag, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának tudományos főmunkatársa, tizenháromszoros ironman.

A 18 órakor kezdődő előadások online közvetítése itt követhető:

A sorozat korábbi előadásai ide kattintva visszanézhetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!