Határtalan Tudás

RSS

Családok millióit érinti a demencia – tényleg közel a megoldás?

Mindenkivel előfordul, hogy nem jut eszébe valami, de mitől fordul ez át demenciává? Hogyan változik az emlékezet az évek során? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Tényleg lehet hipnózissal gyógyítani?

És fájdalmat csillapítani? Mire vagyunk képesek hipnotikus állapotban és mire nem? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától?

Lecserélhető lesz-e az emberi munka az MI-re? Elképzelhető, hogy a gépek túlnőnek az emberen és ellenőrizhetetlenné válnak? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Petőfi, a brand

Hogy kerül pólóra egy 200 éve született költő? Felveszi-e a harcot a János vitéz a mangával? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Hogyan építhető le Magyarország orosz energiafüggősége?

Mik a nukleáris energia perspektívái Paks II.-vel? Mekkora energiamegtakarítás érhető el lakáskorszerűsítéssel? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Elég lenne a béremelés ahhoz, hogy legyen elegendő jó tanár?

Mi hiányzik a pedagógusok szakmai fejlődéséhez? Mikor kezdődik a tanári kiégés? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Elképzelhető, hogy Putyin az ellenkezőjét éri el annak, amit tervezett?

Hanyatlik vagy épp újjászületőben van a Nyugat? Lehet-e igazságos egy háború? Kiderül a CEU Határtalan tudás mai eseményén, élőben a Telexen!

Hogyan jutottunk az ukrajnai háborúig?

Hogyan hatja át az orosz gondolkodást a történelmi múlt? A szabadság és a szolgaság intézményei az orosz, belarusz és ukrán történelemben. Irodalom és ellenirodalom egykor és ma a CEU Határtalan...

Mi fenyegeti leginkább a szólásszabadságot?

Mik a félelem nélküli beszéd korlátai? Létezhet-e egyáltalán szólásszabadság a magánszféra védelme nélkül? Kiderül a CEU Határtalan tudás mai eseményén, élőben a Telexen!

Mennyiben köszönhetők a sportsikerek a sportra zúdított pénznek?

Jót vagy rosszat tesz a sportnak a taó? Hogyan lehetne több mozgásra bírni a fiatalokat? És egyáltalán minek? Kiderül a CEU Határtalan tudás mai eseményén, élőben a Telexen!

Kövess minket Facebookon is!