Van még bármi értelmük a közvélemény-kutatásoknak?
Kutatók, szociológusok, politológusok beszélgetnek erről a CEU rendezvényén. Nézze nálunk élőben!
Neves magyar tudósok segítenek felkészülni az érettségire
A Freeszfe-vel közös fesztiválon ingyenes online oktatási platformot mutatott be a CEU, amin ismert kutatók magyarázzák el a legfrissebb tudományos eredményeket a diákoknak.
Nem reális cél, hogy magyar egyetem legyen a legjobb százban, de ez nem is baj
Mit mutatnak az egyetemi rangsorok? Erre keresték a választ a CEU Határtalan Tudás rendezvénysorozatának szerdai eseményén.
Mi értelmük van az egyetemi és középiskolai ranglistáknak?
A legjobb magyar gimnáziumok vezetői, egyetemi oktatók és oktatáskutatók beszélgetnek a témáról – nézze élőben a Telexen!
Mivel lehetne rávenni a magyarokat a gyerekvállalásra?
Demográfus és szociológus szakértők keresték a választ arra, hogy miért fogy a magyar és miért öregszik az ország. Nézze vissza a Telexen!
Családok millióit érinti a demencia – tényleg közel a megoldás?
Mindenkivel előfordul, hogy nem jut eszébe valami, de mitől fordul ez át demenciává? Hogyan változik az emlékezet az évek során? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!
Tényleg lehet hipnózissal gyógyítani?
És fájdalmat csillapítani? Mire vagyunk képesek hipnotikus állapotban és mire nem? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!
Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától?
Lecserélhető lesz-e az emberi munka az MI-re? Elképzelhető, hogy a gépek túlnőnek az emberen és ellenőrizhetetlenné válnak? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!
Petőfi, a brand
Hogy kerül pólóra egy 200 éve született költő? Felveszi-e a harcot a János vitéz a mangával? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!
Hogyan építhető le Magyarország orosz energiafüggősége?
Mik a nukleáris energia perspektívái Paks II.-vel? Mekkora energiamegtakarítás érhető el lakáskorszerűsítéssel? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!
Kövess minket Facebookon is!