A házi tészta spórol, nyugtat és boldogít
2023. január 31. – 17:30
–
Ács Bori
Csuszatésztát, házi metéltet és ázsiai búzatésztákat, valamint a legszimplább olasz pastát készítettünk a lehető legegyszerűbben, házilag. Sokkal finomabb, sokkal olcsóbb, és az elkészítése még...
Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet
2023. január 29. – 16:28
–
Ács Bori
Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a tökéletesen lágy zabkása
2023. január 26. – 04:59
–
Ács Bori
Egy alaprecept, amely nem része mai kultúránknak, pedig egészséges, olcsó, egyszerű reggeli vagy uzsonna, csak nem mindegy, hogyan készül. Most megmutatjuk, hogyan lesz krémes és lágy, nem ragacsos...
Magyarország bronzérmes lett a Bocuse D'Or világversenyen
2023. január 23. – 19:06
–
Ács Bori
Dalnoki Bence és Nyikos Patrik csapata a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban a harmadik helyezést érte el. A győztes Dánia, az ezüst a norvégoké. Először sikerült a magyaroknak dobogóra...
Csúcséttermekben főzött, aztán egy bükki falu kocsmájából csinált bisztrót
2023. január 22. – 11:28
–
Ács Bori
Top minőségű töltött káposzták, diós gubák és harcsapaprikások fenn a hegyekben. A mályinkai Iszkor és az alapítók, Pohner Ádám és Kun A. Luca története egészen meseszerű, 2023-ban szinte hihetetlen...
Telex Neked #97: Elment TGM és Lollobrigida
2023. január 20. – 04:55
–
Ács Bori
Ez a itt Telex heti hírlevele a január 12. és 18. közötti fontosabb történésekről.
Tofu minek van?
2023. január 18. – 14:15
–
Ács Bori
Mi ez a furcsa növényi sajt a hűtőpultokban, miért jó venni belőle, és hogyan lesz a legfinomabb? Ropogósan, lágyan, salátának és főételnek, csípősen és hűsen: megmutatjuk, miért jó dolog a tofu.
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a sült krumpli, ami kívül ropog és belül krémes
2023. január 17. – 12:51
–
Ács Bori
Hogyan lesz a legjobb a sült krumpli, ha nem akarom bő olajban sütni, de félek, hogy kiszárad, kemény marad, vagy egyszerűen csak unalmas lesz? Sültkrumpli-lecke kezdőknek.
Mindenbe kell egy kis (magyar) citrom, héjastul-levestül
2023. január 15. – 13:13
–
Ács Bori
Ha már sikerült olyan citromhoz jutni, amelynek minden részét fel lehet használni, akkor így is teszünk. Egészben, héjastul-levestül sütjük zöldségekkel, főzünk belőle citromkrémet, spagettit.
A legkrémesebb tejberizs titka
2023. január 13. – 15:57
–
Ács Bori
Égett már le, maradt kemény belül vagy híg kívül, pedig lágy, pudingos, illatos tejberizsekről álmodik? Itt a bolondbiztos módszer.