Elronthatatlan receptek, kezdőknek: hagyományos töltött káposzta
2022. december 14. – 04:54
–
Ács Bori
A konyhában kevésbé jártasok is villoghatnak a család előtt idén karácsonykor: úgy mutatjuk be a hagyományos töltött káposzta elkészítését, hogy bárki meg tudja főzni.
Dragomán György segít újra felfedezni a gyermeki derűt a főzésben
2022. december 13. – 05:10
–
Ács Bori
A főzés sokkal több, mint evés és etetés, a céklaleves készítése élményszerűvé válik, ha közben színek és állagok átalakulására figyelünk. Irodalom, jól használható receptek és kedves derű is bőven...
Ehető, sós ajándékokkal spórolhatunk időt és pénzt karácsonykor
2022. december 11. – 11:48
–
Ács Bori
Sózott citrom, konfitált fokhagyma, házi ételízesítő, kenyérropogós: idén praktikus, sós, ehető ajándékokat készítünk a fa alá. Mivel ezek már most előkészíthetők, a hajrában már nem lesz velük gond.
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a tökéletes rizs titkai
2022. december 7. – 13:09
–
Ács Bori
Szétfő, nyálkás lesz, kemény marad, tapad? Rizst főzni nem is olyan egyszerű, és az sem mindegy, milyen fajtához nyúlunk: a kulcs az éberség!
Nem muszáj 2-3 ezer forintot fizetni egy bagelért
2022. december 4. – 20:30
–
Ács Bori
A bagel a ropogós perecek egyik sokat utazott rokona, egy divatos és meglepően drága reggeli. Szerencsére otthon is el lehet készíteni, sőt, kimondottan szórakoztató program. Megmutatjuk, hogyan.
Van-e csokoládé a Mikulásban?
2022. december 4. – 13:35
–
Ács Bori
Az év legcsokoládésabb napjaiban megpróbáljuk megérteni, miért ugyanolyan ízű minden bolti csokoládé, és mi nyomja el benne a kakaóbab szuperizgalmas ízvilágát.
Mintha multivitamin-ízű ragasztót rágnék – zselés szaloncukrokat teszteltünk
2022. december 3. – 12:55
–
Ács Bori
Miért kötődünk olyan intenzív, és annyira vegyes érzelemmel a zselés szaloncukorhoz? És miért van belőle mégis a többi ízhez képest olyan kevés a boltokban? 11 terméket hasonlítottunk össze,...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: így lesz szaftos a sült csirke
2022. december 1. – 15:07
–
Ács Bori
Kudarcbiztos módszer másfél óra türelemmel és egy jó vaslábossal vagy nehéz tepsivel.
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
2022. november 27. – 19:19
–
Ács Bori
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
2022. november 24. – 05:04
–
Ács Bori
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.