Miért akkora dolog, hogy tőlünk 1000 km-re bezár a világ legjobb étterme?
2023. január 10. – 23:01
–
Ács Bori
A koppenhágai Noma akkora hatással volt a világ gasztronómiájára, hogy még az olvasóink táplálkozását is befolyásolta (észrevétlenül). Úgy is, ha valaki sosem járt még csak Michelin-csillagos...
I have to prove that I can do the same things as men
Women are hard to find in restaurant kitchens – three Hungarian female chefs and a restaurant confectioner tell us what might be the reason for this and why it is so difficult, and yet beautiful to...
Nemcsak egészségesebb, de spórolhatunk is, ha csak azt és csak annyit eszünk, amennyire szükségünk...
2023. január 4. – 14:14
–
Ács Bori
A világ táplálkozási irányelvei szerint ettünk pár napig, mindent kimértünk, kiszámoltunk. Jól lehet-e lakni az eszményi egészséges étrendet követve? És mennyit spórolhatunk, ha elhagyjuk a tiltott...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a legfinomabb paradicsomos spagetti
2023. január 4. – 04:58
–
Ács Bori
Harapni való tésztán fényes, édes-savanykás paradicsomszósz, tíz perc összidő alatt. Nem létezik ennél gyorsabb, jobb fogás, de hogyan lesz a legegyszerűbb módon a legjobb?
Így vegye, egye a szilveszteri virslit!
2022. december 31. – 13:10
–
Ács Bori
A legtöbb virsliben alig van hús, ettől még nem kell bántani azokat, amik finomak és jó minőségűek, ha viszont már rászántuk a pénzt, szétfőzni sem érdemes. Miért főzzük kelkáposztás levesbe, és...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: újévi lencsefőzelék, háromféleképpen
2022. december 30. – 14:28
–
Ács Bori
Áztassam vagy ne? Sütőben vagy tűzhelyen főzzem? Mindenre van válasz: egy technológiával három különböző lencsefőzelék, olyanoknak, akik még sosem készítettek ilyesmit.
Bizonyítanom kell, hogy képes vagyok arra, amire a férfiak
2022. december 29. – 19:03
–
Ács Bori
Az éttermi konyhákban alig találni nőket – három női szakács és egy éttermi cukrász mesélt arról, mi lehet ennek az oka, és miért olyan nehéz és annyira szép nőnek lenni egy férfias szakmában.
The secret Budapest eatery that even the New York Times raved about
The Guardian and the New York Times have both sung the praises of an iconic Budapest eatery and its returning clientele and unique atmosphere. We too have sampled the mystique of Öcsi's, and this is...
Sírtak, amikor az összes citromuk elfagyott, de ma már évi több tonnát termelnek
Egy műanyag fóliába csomagolt káprázatos citromligetet lehet találni Lajosmizse egyik utcájának a végén. A Szőrös házaspár, a növények gazdái nem tervezték, hogy az ország legnagyobb...
Minden bejgli flódni akar lenni
2022. december 25. – 11:03
–
Ács Bori
Mintha minden karácsonyi sütemény lenne egyben: mák, dió, alma, lekvár, négy rétegben – pedig se nem karácsonyi, se nem keresztény. Jó pár órányi kellemes bíbelődés, de mindenki boldog lesz tőle. A...