A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni

A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...

Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?

Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....

Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason

Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.

A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér

Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...

A Rohácsi-völgykatlan legszebb tengerszemei

A Nyugati-Tátra hegykaréja által ölelt tóvidék vadregényességben a Magas-Tátráéval vetekszik, a tófelszínen tükröződő szaggatott hegygerinc pedig kiváló túraterep, ahol nincs sok turista. A sült...

Meleg van, szomjasak vagyunk, mit igyunk, ami nem unalmas?

Nehéz meginni a napi sok litert tisztán vízből, de csak kicsit kell kreatívnak lenni ahhoz, hogy kicselezzük a saját kedvetlenségünket. Milyen a jó limonádé, jegestea, melyik a finom ízesített víz,...

Lombiktörténetek: ilyen az államosított rendszer belülről

A hazai meddőségi klinikák államosításáról beszélgettünk olyanokkal, akik az utóbbi időszakban mentek végig lombikprogramon. Kellemes és rossz élmények, sikerek és kudarcok egy túlterhelt...

A madártej úgy jó, ahogy van

A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?

Sziget: ötezer alatt nehéz jóllakni, de annál jobb elfelejteni

A Szigeten nem olcsó enni-inni, bár ezen aligha lepődünk már meg. Az alap streetfoodokon túl van itt kék burger, lángosba burkolt camembert, szottyadt grilltálak, ötezres gyros és mutatóba kraft sör...

Étteremajánló: a kedvenc indiai helyünk nem trendi, csak tökéletes

A Pándzsáb Tandoori nem felel meg a menő helyekről alkotott tipikus képnek, mégis tudja, amit itthon nagyon kevesen: a megbízható, minden alkalommal jó ételeket és tisztességes kiszolgálást.

Kövess minket Facebookon is!