Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?

Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...

Kell-e csokoládé a Túró Rudira?

A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.

A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült

A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.

A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk

A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...

Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?

Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?

Ki éli túl a válságot, és ki zár be?

A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...

A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni

A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...

Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?

Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....

Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason

Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.

A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér

Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...

Kövess minket Facebookon is!