Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból
2023. március 24. – 12:10
–
Ács Bori
Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.
A kalóriatáblázatok pontatlanok, akkor miért számolgassunk?
2023. március 22. – 18:39
–
Ács Bori
A kalóriaszámlálás során egy megfoghatatlan jelenséget szeretnénk számszerűsíteni. Dietetikus segítségével próbáljuk megérteni, hogyan működnek az adatok, és valóban fogyhatunk-e kalóriadeficittel?
Akkor is a trappista az igazi magyar sajt, ha drága?
2023. március 19. – 13:45
–
Ács Bori
Miért hír az, hogy leárazzák a trappistát, ha már sem árban, sem minőségben nem veszi fel a versenyt a sajtpiacon? Miért kötődik hozzá úgy a magyar lélek, és valóban csak vele lehet igazán kerek a...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: lágy, de formázható túrógombóc
2023. március 16. – 11:57
–
Ács Bori
Sok túrógombócrecept létezik, de melyiket tudja elkészíteni az, aki még sosem csinálta? Az egyik legcsodálatosabb magyar desszert, lépésről lépésre.
Miért ilyen nehéz helyi élelmiszert kapni a boltban?
2023. március 12. – 13:12
–
Ács Bori
Miért jobb céklát enni télen, paradicsomot nyáron, és kanadai helyett magyar babot venni? Lehet-e teljes étkezéseket elkészíteni hazai alapanyagokból egy átlagos boltból? Kipróbáltuk.
Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta
2023. március 9. – 12:45
–
Ács Bori
Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.
Miért innánk olívaolajjal a kávénkat?
2023. március 5. – 13:47
–
Ács Bori
A Starbucks olívaolajos kávéval tervez forradalmat robbantani a kávéiparban. Kipróbáltuk, milyen az olajos kávé, majd azt is, kakaóval működik-e az ízes zsiradék, sütiben, és hogy valóban vele...
Mi történik egy apával, aki hónapokat tölt együtt a gyerekével?
2023. március 5. – 07:56
–
Ács Bori
Kevesen tudnak és akarnak élni a lehetőséggel, hogy otthon maradjanak a gyerekükkel, apaként. Három olyan férfi mesélt nekünk, akinek volt lehetősége kipróbálni.
Elronthatatlan receptek: az igazi Cézár saláta ropogós házi krutonnal
2023. március 2. – 17:00
–
Ács Bori
Kell bele szalonna? Milyen alapanyaggal az igazi? Mi az elképesztően ropogós házi kenyérkruton titka? Főzőiskolánk e heti epizódja a kenyérropogósról és az egyik legnépszerűbb salátáról szól.
A több ezer éves étel, ami fenntartható, tápláló és pihenni hagy
2023. március 1. – 12:47
–
Ács Bori
A sólet magát készíti el, így egy ősi megoldást ad a hétvégi pihenésre, ráadásul a jövő alapanyagából készül, szóval egy sok ezer éves módszer, ami 2023-ban is releváns.