Névérték

RSS

Globális minimumadó: az iparűzési adó beszámíthatósága a legfontosabb kérdés

Nem várt izgalmakat hozott az uniós pénzügyminiszterek legutóbbi ülése: Magyarország, Lengyelország és Észtország is jelezte, hogy addig nem támogatja a minimumadót, amíg az amerikai szenátus nem...

Eurócsatlakozás – szükségszerűség és történelmi lehetőség

Úgy tűnik, a hazai értelmiség európárti része is alig mer határozottan állást foglalni a mihamarabbi csatlakozás mellett. Pedig a rövid távú előnyök és hátrányok patikamérlegen méricskélése ebben a...

Többet árt, mint használ – az élelmiszerárstop gazdasági hatása

Ha a cél a szegényebb vásárlók megsegítése, közgazdasági szempontból inkább élelmiszerutalványokra vagy áfacsökkentésre lenne érdemes hagyatkozni.

A Nagy Panda mindent lát: a kínai digitális jegybankpénz margójára

A pekingi téli olimpiához igazítva Kína elsőként a világon állami digitális pénzt vezet be. Ezzel hosszú távon nőhet a jüan súlya a valuták között, de az emberek totális megfigyelésében is...

Szex, technológia, pénzügyek, Covid és a szép új világ

Fellendült az egyre okosodó szexuális segédeszközök piaca a járvány alatt, egyre több komoly befektető látja az iparágban a potenciált. A szextech azonban súlyos dilemmákat is hordoz.

Amikor a kriptót átbrandelték web3-ra

Ismerjük meg a web3 alkotóelemeit, hogy jobban megértsük, hogy miért annyira lelkesek tőle azok, akik eddig a kriptótól voltak lelkesek.

Kórházi adósságok: vajon a Toffifee-t is beárazzák a késedelmes fizetés mellé?

Ha a kórházi beszállítók menedzsmentje nem árazná be a késéseket, akkor arra használná a részvényesek cégbe fektetett pénzét, hogy a magyar államnak ingyen hitelt nyújtson belőle.

8 helyett 18 lett, maradhat? A török végjáték

Súlyos esemény lenne, ha a jelentős katonai potenciállal és régiós szerepvállalással bíró Törökország beleállna a földbe. Most viszont pont ez történik.

Eurócsatlakozás: inkább az inflációról és a forintárfolyamról kéne beszélni

A magyar monetáris politika önállósága, amelyet a jegybankban olyan fontosnak tartanak, nem kis részben illúzió. Válasz az MNB igazgatójának cikkére.

Városi legenda, hogy a kórházi szállítók előre beárazzák a késedelmes fizetést

Az adósságok halmozódásának legfőbb oka az egyes ellátások elégtelen finanszírozása, a beszállítóknak sem érdeke fenntartani ezt a rendszert.

Kövess minket Facebookon is!