Finom és szabadon gyűjthető: zamatos turbolyát szórunk mindenbe petrezselyem helyett
A gyűjtögető életmód nem hülyeség: különösen ilyenkor, amikor a legillatosabb a turbolya, ami zsenge tavaszillatot ad minden levesnek, főzeléknek, szósznak, salátának.
Az eredeti somlói galuska elkészítése hatórányi fárasztó, de tanulságos munka
Az igazi somlói hét külön elemből áll, és a teljes elkészítési ideje egy nap. Nem csoda, hogy sehol nem készítik az eredeti módszerrel. Mi megcsináltuk, és fényévekkel jobb lett, mint az éttermekben...
Nem fogtépő, nem szivacsos, nem morzsálódik: ilyen a ropogós-foszlós házi kifli
Nem csak olcsóbb, ezerszer jobb is otthon kiflit sütni, mint a pékségben venni. A ropogós héj és a lágy belső közötti kontraszt, ami a jó kifli esszenciája, nem elérhetetlen, csak pár trükköt kell...
Hónapos retek: a legropogósabb gumó, amitől minden étel tavaszi lesz
Nem a tányér szélén van a retek helye: levesbe, krémekbe, savanyítva és simán is csodás – ilyenkor mindenbe friss állagot és enyhe, hűs ízt csempész.
Drága az olaj: tudunk-e rántott dolgokat enni olajban sütés nélkül?
Májustól nemcsak gyűlöletes, de drága tevékenység is lesz bő olajban sütni: megspórolhatjuk-e furfangos trükkökkel? Lehet ropogós rántott húst készíteni a sütőben?
Szalonnával, juhtúróval vagy éppen szilvalekvárral – hogyan fedezzük fel magunknak a puliszkát
Hogyan lehetséges, hogy ma alig ismerünk egy ételt, amit az újkorban még naponta többször ettek elődeink? Megnéztük, hányféleképpen és milyen trükkökkel lehet igazán finom a puliszka.
A varázshatású növény, amitől félünk, pedig ingyen van, és finom: miért együnk csalánt?
A legfinomabb gyomnövény a legrosszabb reklámmal. Ideje újraértelmezni a csalánt: ingyen van, egészséges, és ezekkel a receptekkel gasztronómiai értelemben is igen értékes.
Valójában senki nem tudja, hogyan kell megfőzni egy tojást
Adható egyáltalán tuti recept főtt tojásra, tükörtojásra vagy buggyantottra? Nem biztos, de működő módszerek igen – ezek váltak be nekünk.
Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?
Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?
Mitől megy mennybe a malac, ami egész éjjel sül a parázson?
A DP BBQ-ban a zöldségek legalább olyan gondos odafigyelést kapnak, mint a húsok, együtt pedig olyan emlékezetes élményt adnak, ami sokakhoz eljut. Sajben Csaba szakáccsal beszélgettünk.
Kövess minket Facebookon is!