Kirándulás a bakonyi medvehagyma-mennyországba
Különleges gasztro- és túraajánlónk a Burok-völgy őserdejébe és környékére vezet, majd recepteket kínálunk az úton szedett növény elkészítésére is.
Rántással sűrített víz, némi zöldséggel: mik az iskolai menzaebédek főzési hibái?
2022. április 1. – 13:17
–
Ács Bori
Menzákról kapott ebédmintákat elemeztünk, majd megfőztünk pár tipikus közétkeztetési alapételt otthon, hogy lássuk a konkrét bajokat.
Sok pénzből rendeztünk szakácsversenyt: a siker szép, de van-e gyakorlati haszna a Bocuse D'Ornak?
2022. március 26. – 14:45
–
Ács Bori
Megpróbáltuk megérteni, miről szól a fényűző Bocuse D'Or, és mi a jelentősége.
Hogyan lehet egy iskolai menza igazán jó? Lehet egyáltalán?
A válasz mindenképpen igen. Csak pénz kell hozzá, jó nyersanyagok, meg az, hogy bevonják a gyerekeket az ételek alakításába. Egy ingyenes és egy fizetős iskola jó hírű menzáit néztük meg közelről az...
Második lett Magyarország a Bocuse D’Or szakácsverseny európai döntőjén
2022. március 24. – 19:34
–
Ács Bori
A magyar csapat a Budapesten megrendezett döntőn Dánia mögött és Norvégia előtt végzett „Magyar Tavasz” és „Őz Budapest” tányérjaikkal.
Bebizonyítjuk, hogy az alma egész évben megunhatatlan
2022. március 22. – 16:31
–
Ács Bori
A leghétköznapibb magyar gyümölcs, mégis annyira sokoldalú, hogy minden létező vádat, ami unalmasnak csúfolja, simán megcáfol. Például ha ketchup, almatorta vagy éppen saláta lesz belőle.
Kipróbáltuk, meg lehet-e főzni háromnapnyi menüt három óra alatt
2022. március 14. – 17:14
–
Ács Bori
Pénzt, időt és energiát spórolnak annak a mozgalomnak a hívei, akik előkészítenek vagy megfőznek több fogást pár óra alatt – kipróbáltuk, működik-e.
A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem
2022. március 9. – 15:48
–
Ács Bori
Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...
Lehet-e 30 perc alatt hamburgert, pizzát, pad thait készíteni olcsón és gyorsan, ha már rendelni...
2022. február 27. – 11:10
–
Ács Bori
Lerövidítettük négy olyan étel elkészítési idejét, amit a leggyakrabban szoktunk rendelni, és ebédenként megspóroltuk egy mozijegy árát.
Nulla forintból, munkaerő nélkül főzni egészségeset – miért nehéz a közétkeztetők helyzete?
2022. február 18. – 12:13
–
Ács Bori
Menzasorozatunk új részében megnéztük, hogyan készül több ezer adag rizs és ragu egyszerre, majd több szempontból vizsgáltuk meg, miért olyan nehéz ma itthon közétkeztetőnek lenni, menzakaját főzni....