A bevándorlás csodákra képes – bemutatjuk a Super Bowl-csapatok ikonikus ételeit
Amerika legfurább chilije kulturális határokat mos el, vagy épp olvaszt egybe már száz éve Cincinnatiben, és ha a mi székelykáposztánk működik, akkor ez is. A street food- és food truck-forradalom...
Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
2022. február 6. – 13:16
–
Ács Bori
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Megfőztük az átnevezett Uncle Ben’s édes savanyú szószt – majd megkerestük kifinomultabb rokonait
2022. január 30. – 13:43
–
Ács Bori
Egy generáció számára volt fontos ízlésfejlődési lépcső az üveges édes-savanyú szósz: most megnéztük, hogyan lehet meghekkelni otthon, és mik a kifinomultabb változatai.
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
2022. január 27. – 20:01
–
Ács Bori
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...
Mennyivel lesz olcsóbb és unalmasabb a vacsora a fixáras sertéscombtól?
2022. január 23. – 12:53
–
Ács Bori
Jön az élelmiszerárstop, dübörög a sikerpropaganda – de ezzel együtt is nagyon drága minden a boltokban. Mennyit fog segíteni a gyakorlatban a pénztárcánkon, hogy hat termék árát befagyasztják?...
A világ legaddiktívabb nassolnivalója egy savanyúság – így készül a kimchi
2022. január 16. – 12:11
–
Ács Bori
Egy csípős, savanykás ízbomba, ami egyből az agyat lobbantja lángra, és egyben a legjobb válasz a minden januárban aktuális immunerősítő és fogyókúrás kérdésre.
Mekis sültkrumpli-élmény otthon – megpróbáltuk megfejteni a híres krumpli titkát
2022. január 13. – 16:54
–
Ács Bori
Mi van a mekis sült krumpliban, miért a legnépszerűbb hasáb a világon, és el lehet-e készíteni otthon? Kipróbáltunk több receptet és módszert is, hogy megközelítsük ugyanazt az élményt.
Egy képlet, amivel több száz izgalmas, olcsó, egyszerű téli saláta összeállítható
2022. január 9. – 13:01
–
Ács Bori
Nem kell vízízű, drága és unalmas salátákkal nyűglődni az újévi fogadalmak miatt, a téli saláta is lehet színes, teljes, észbontó gasztronómiai élmény.
Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák
2021. december 31. – 12:41
–
Ács Bori
Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.
Miért zár be az Olimpia? A legendás étterem története két szemszögből
2021. december 29. – 12:03
–
Ács Bori
Takács Lajos és Ádám Csaba, a budapesti étterem két korszakának vezetői külön-külön meséltek konyhai kreativitásról, izgalomról és monotonitásról, hazai ízlésről a hely történetével kapcsolatban. Az...