A bevándorlás csodákra képes – bemutatjuk a Super Bowl-csapatok ikonikus ételeit
Amerika legfurább chilije kulturális határokat mos el, vagy épp olvaszt egybe már száz éve Cincinnatiben, és ha a mi székelykáposztánk működik, akkor ez is. A street food- és food truck-forradalom...
Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Megfőztük az átnevezett Uncle Ben’s édes savanyú szószt – majd megkerestük kifinomultabb rokonait
Egy generáció számára volt fontos ízlésfejlődési lépcső az üveges édes-savanyú szósz: most megnéztük, hogyan lehet meghekkelni otthon, és mik a kifinomultabb változatai.
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...
Mennyivel lesz olcsóbb és unalmasabb a vacsora a fixáras sertéscombtól?
Jön az élelmiszerárstop, dübörög a sikerpropaganda – de ezzel együtt is nagyon drága minden a boltokban. Mennyit fog segíteni a gyakorlatban a pénztárcánkon, hogy hat termék árát befagyasztják?...
A világ legaddiktívabb nassolnivalója egy savanyúság – így készül a kimchi
Egy csípős, savanykás ízbomba, ami egyből az agyat lobbantja lángra, és egyben a legjobb válasz a minden januárban aktuális immunerősítő és fogyókúrás kérdésre.
Mekis sültkrumpli-élmény otthon – megpróbáltuk megfejteni a híres krumpli titkát
Mi van a mekis sült krumpliban, miért a legnépszerűbb hasáb a világon, és el lehet-e készíteni otthon? Kipróbáltunk több receptet és módszert is, hogy megközelítsük ugyanazt az élményt.
Egy képlet, amivel több száz izgalmas, olcsó, egyszerű téli saláta összeállítható
Nem kell vízízű, drága és unalmas salátákkal nyűglődni az újévi fogadalmak miatt, a téli saláta is lehet színes, teljes, észbontó gasztronómiai élmény.
Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák
Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.
Miért zár be az Olimpia? A legendás étterem története két szemszögből
Takács Lajos és Ádám Csaba, a budapesti étterem két korszakának vezetői külön-külön meséltek konyhai kreativitásról, izgalomról és monotonitásról, hazai ízlésről a hely történetével kapcsolatban. Az...
Kövess minket Facebookon is!