Semmit nem dobunk ki: hús, krumpli-, és sütimaradékok újjászületése karácsony után
A krumplimaradékból gofri, a mézeskalácsból szuperkeksz, a húsból saláta lesz, de még a másnapos rántott hús is új ruhát kap.
Hányféle töltött káposzta létezik a világon, és kié az igazi?
A töltött káposzta nem magyar találmány, a fél világnak van ilyen étele, a miénk mégis különbözik a többiekétől. Nemcsak elkészítésében, de az életünkben betöltött szerepében is.
Karácsonyi menü csúcstechnológiával, 5000 forintból
Ki lehet-e hozni a jelenlegi drágulások közepette ennyi pénzből egy négy fős családi menüt, amiben van négy fogás, és bár a hagyományoktól kicsit eltér, maximálisan ünnepi? Kipróbáltuk!
Izzadtságszag, gargalizálószer és pézsmaszag: mi a legjobb szó egy mézaromára?
Eltökélt sommelier-k, méhészek és séfek döntöttek úgy, megtalálják a megfelelő szavakat a méz ezerféle aromájának és illatának leírására, hogy megmutassák: a méz legalább olyan izgalmas dolog, akár...
Házi szaloncukor-hekkelés: a vajkaramella, a fondant és a csokiba mártás trükkjei
Milyen volt a szaloncukrok őse, megéri-e helyette inkább vajkaramellát gyártani, illetve szaloncukor-e minden, amit csoki borít? Ha drága a boltban, csináljuk otthon!
Annyira megijedtünk a Mozart-golyó eltűnésétől, hogy legyártottuk otthon
Kell-e Mozart-golyó nélkül élnünk mostantól, muszáj-e házi golyógyárat nyitnunk, és mennyire bonyolult kézzel marcipánt készíteni? Precíz alkatoknak valódi örömmunka, de lehet, hogy valaki a közepén...
Tócsni és fánk: miért annyira ismerősek a hanukai ételek?
A hanukai fogásoknak mind szimbolikus jelentésük van, semmi sem véletlen, az viszont meglepő, hogy a legfontosabb ételek a régi magyar konyhának is alapelemei.
A curry egyáltalán nem indiai, hanem angol intézmény, mégis zseniális
A világ indiai ételeket nevez meg vele, holott Indiában nem létezik, a britek viszont nemzeti eledelükként hivatkoznak rá, de igazán senki nem tudja, mi az? Visszafejtjük a curry utazását a...
Mit főzzünk a kínai negyed mágikus szószaival? Mi Mao Ce-tung kedvencével indítottunk
Mit kezdjünk a szójaszószokkal, főzőborral, ecetekkel, pasztákkal és olajokkal, amiket beszereztünk a kínai negyedben? Milyen kínai klasszikus ételek sülnek ki belőlük, és milyen hétköznapi...
Édes szappan, csípős kartonpapír: hogyan lehet átvészelni az ízlelés elvesztését, ha az ember...
Csirkeszárnyra kentem fermentált habaneroszószt, kanálszámra ettem vajas pirítóson és tojáson a csiliropogóst, és egyik sem csalt könnyeket a szemembe, miután koronavírusos lettem. Hogyan érdemes...
Kövess minket Facebookon is!