A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás
2023. november 10. – 16:20
–
Ács Bori
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.
A kétméteres, hangos nő, aki megváltoztatta a nők konyhai szerepét
2023. november 9. – 19:25
–
Ács Bori
Julia Child, aki a titkosszolgálatnak is dolgozott, könyveiben és főzőműsoraiban feminista jelszavak nélkül változtatta meg a nők konyhai szerepét. Receptjei nem puccosak, vagy bonyolultak, és nála...
Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?
2023. október 29. – 11:59
–
Ács Bori
Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
2023. október 26. – 16:09
–
Ács Bori
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható
2023. október 22. – 13:02
–
Ács Bori
Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.
Rácz Jenő luxusagymenéseivel ünnepli az újranyitást az első magyar Meki
2023. október 20. – 14:56
–
Ács Bori
Hogy kerül a tévés sztárszakács a gyorsétterembe, és miért libamájjal, kaviárral teli luxussal nyit újra a 35 éves Régi Posta utcai McDonald's?
Megfőztük a hétfogásos ebédmenüt, ami megrengette az MSZP-t
2023. október 18. – 11:40
–
Ács Bori
Egy 2003-as menü 1983 stílusában, boltban nem beszerezhető alapanyagokból, a fényűzésérzet és a hagyománytisztelet furcsa kombinációjával. Küzdelmeink halak, őzgerincformák és borjúsültek között.
Barcelonában van a világ legjobb bárja az idei rangsor szerint
2023. október 18. – 10:29
–
Barnóczki Brigitta
Idén egyetlen londoni hely sem került a legjobb három közé.
Gluténmentes varázsmag rejtélyes ízekkel: miért együnk hajdinát?
2023. október 13. – 12:26
–
Ács Bori
Finom, egészséges, ősi magyar alapanyag, amely nálunk nem maradt meg, pedig jó alternatívája az olykor kissé elunt köreteknek, sőt a lisztje palacsintának is jó.
Amitől minden étel és ital funky lesz
2023. október 11. – 17:22
–
Ács Bori
Fermentálás a kovászos uborkán messze túl: ropogósok, fűszerek, krémek és buborékos, frissítő italok. Az erjesztés legmenőbb irányzatai és ügyes alkalmazása egy kísérleti vacsorán keresztül.