Zsír

RSS

Európában sehol nem drágult annyira az olaj, mint Magyarországon

2022 márciusa és 2023 márciusa között 33 százalékkal lett drágább az olaj és a zsír nálunk, miközben az uniós átlag 23 százalék.

A vajalternatíva csak egy drága margarin

Minek kell a polcokra egy újabb margarin, aminek szebb, hangzatosabb nevet adnak, és valóban közelebb áll-e a vajhoz, mint korrekt nevű társai?

Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!

A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...

Európában évszázadokig használták gyógyszerként az emberi zsírt

Aztán leszoktak róla. Addig viszont a hóhéroknak jövedelmező bizniszt jelentett a beszállítás.

Így érte el a cukorlobbi, hogy Amerikában a zsír legyen az első számú közellenség

Harvardi kutatóktól rendeltek egy tanulmányt, ami végül az elvárásoknak megfelelően kihozta, hogy cukor = oké, zsír = rossz. A módszertan azonban hagyott némi kívánnivalót maga után.

Kövér: A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe

Az Országgyűlés elnöke szerint a választáson arról is döntenünk kell, hogy csülök vagy sáska.

Libazsírokat hívott vissza Nébih

A Hungaro-Fett 09 Kft. több termékét is visszahívta, mert azokban mérgező dioxin vagy dioxinszerű vegyületek voltak. A zsírokat a Coop, a Penny és a Spar forgalmazta.

Ha csak nyúlhúst ennénk, bele is halhatnánk

Nem azért, mert halálbüntetés jár a cuki állatok elfogyasztásáért, hanem mert a nyúlhús olyan fehérjegazdag, hogy a szervezetünk nem jut belőle elég zsírhoz.

Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák

Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.

A második világháború idején Minnie egér és Plútó kutya népszerűsítették a szalonnazsírból...

Az Egyesült Államokban a '40-es években glicerintartalma miatt gyűjtötték a zsírt, hogy lőszert csináljanak belőle. Meg azért is, hogy a háziasszonyokat is bevonják a háborús készülődésbe.

Kövess minket Facebookon is!