Zsír

Ha csak nyúlhúst ennénk, bele is halhatnánk
Nem azért, mert halálbüntetés jár a cuki állatok elfogyasztásáért, hanem mert a nyúlhús olyan fehérjegazdag, hogy a szervezetünk nem jut belőle elég zsírhoz.
Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák
Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.
A második világháború idején Minnie egér és Plútó kutya népszerűsítették a szalonnazsírból...
Az Egyesült Államokban a '40-es években glicerintartalma miatt gyűjtötték a zsírt, hogy lőszert csináljanak belőle. Meg azért is, hogy a háziasszonyokat is bevonják a háborús készülődésbe.
Kövess minket Facebookon is!