Vendéglátás

Sopronban jó élni, Ausztriában jó dolgozni
Egy szakács és egy cukrász házassága, akik néha csak álmukban találkoznak egymással: mindketten Sopronban élnek, Ausztriában dolgoznak, de úgy érzik, ez épp ideális életforma számukra.
A köztéri ivás lett a kocsmák fő versenytársa, és ezen nem segít a kocsmaprogram
Egyre gyakoribb, hogy a lakossági panaszok miatt az önkormányzatok fellépnek a boltok előtti italfogyasztás ellen, de egy dohányboltnak már nem lehet megtiltani, hogy éjszakai szeszforrás legyen.
Harminc éve kezdte egy kínai étteremmel Szegeden, ma már ezer embernek ad munkát
Cao Cseng Jin kapta az idén a Csongrád-Csanád Vármegye Gazdaságáért Díjat. A kínai vállalkozó 1996-ban nyitotta meg az első vendéglátóhelyét, amiből már majdnem száz van országszerte. Évi 30 ezer...
Bezár Bécs kedvelt magyar vendéglője, az llona Stüberl étterem
Ősz végén kezdődik az 1957-ben nyílt étterem felszámolása.
Nemzeti sport lett Kanadában az amerikai termékek bojkottja
Ötből négy kanadai több hazai terméket vesz, amióta Trump 51. államként hivatkozik az országukra, és vámokat vetett ki. Az amerikai himnuszt pedig kifütyülik.
Kocsmaprogramot indít a kormány
Összesen egymilliárd forint támogatást osztanak ki kiskocsmák között.
Leáldozhatott több aluljárós gíroszosnak, lángososnak egy fővárosi szabályozás miatt
Gond volt a szaggal is, a közműkiépítettséggel és a kialakítással is, így 2025. január elsejétől több helyen tilos a helyben sütés. Ugyanakkor nincs általános jellegű tiltás.
Kivezeti a termékei egy részét a Starbucks
A cég új stratégiával próbálja növelni a drasztikusan csökkenő vásárlószámát.
Karácsonyi Nébih-ellenőrzés: a higiéniával volt a legtöbb gond
December 9-e óta már 779 helyen történt ellenőrzés, súlyos szabálysértést eddig nem találtak. A vizsgálatok még december végéig tartanak.
Kövess minket Facebookon is!