A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték
2023. november 26. – 13:50
–
Ács Bori
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Először került magyar szakács a világ száz legjobb séfje közé
2023. november 21. – 11:44
–
Ács Bori
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.
Rácz Jenő luxusagymenéseivel ünnepli az újranyitást az első magyar Meki
2023. október 20. – 14:56
–
Ács Bori
Hogy kerül a tévés sztárszakács a gyorsétterembe, és miért libamájjal, kaviárral teli luxussal nyit újra a 35 éves Régi Posta utcai McDonald's?
Éttermet nyitni pokoli stresszes, de a traumáinkkal szembenézni még nehezebb
2023. augusztus 3. – 20:36
–
Ács Bori
A kegyetlen éttermi világot bemutató A mackó (The Bear) második évadában a konyha harcosai próbálnak fejlődni, továbblépni és megtanulni együtt élni a lelki sérüléseikkel, miközben szendvicsezőből...
A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké
2023. május 2. – 17:23
–
Ács Bori
Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...
Csúcséttermekben főzött, aztán egy bükki falu kocsmájából csinált bisztrót
2023. január 22. – 11:28
–
Ács Bori
Top minőségű töltött káposzták, diós gubák és harcsapaprikások fenn a hegyekben. A mályinkai Iszkor és az alapítók, Pohner Ádám és Kun A. Luca története egészen meseszerű, 2023-ban szinte hihetetlen...
Bizonyítanom kell, hogy képes vagyok arra, amire a férfiak
2022. december 29. – 19:03
–
Ács Bori
Az éttermi konyhákban alig találni nőket – három női szakács és egy éttermi cukrász mesélt arról, mi lehet ennek az oka, és miért olyan nehéz és annyira szép nőnek lenni egy férfias szakmában.
Ki éli túl a válságot, és ki zár be?
2022. szeptember 5. – 07:00
–
Ács Bori
A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...
Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
2022. július 4. – 17:03
–
Ács Bori
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
Szakácshiány miatt lehúzta a rolót Szeged 65 éve folyamatosan nyitva tartó étterme
2022. június 29. – 09:30
–
Bakró-Nagy Ferenc
Napi nettó 30 ezer forint nem volt elég a szakácsok megtartásához a Gulyás csárdában.