Recept
Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni harmincféle növényt egy héten
Januárban az volt a célunk, hogy megegyünk minimum harmincféle növényt hetente. Volt, akinek meg sem kellett magát erőltetnie, más pedig a számolgatást bukta el. A növénypontszámlálás változatosabbá...
Hogyan lehet csökkenteni a cukrot sütés-főzésnél, és hogyan nem?
A cukor nem csak az ízért, az állagért is felel sütéskor, ennek ellenére lehet olyan édességeket készíteni, amikben nagyon kevés vagy semennyi cukor sincs. Tippek cukorlejövéshez.
Megsütöttük az internet kedvenc süteményét, a fahéjas-pudingos rudat
A magyar internet legkedvencebb receptje – sőt, legkedvencebb dolga mind közül – egy kicsit értelmetlen sütemény. Megsütöttük, majd igyekeztünk értelmet csiholni bele.
Ha egy receptben rengeteg sajt van, azzal baj nem lehet
Egy sajtos, krémes mártásban sülne a tészta, ha amerikai sajtos makaróni lenne, de helyette karfiol kerül alá, ami még az eredetinél is jobb.
Ha már úgyis salátán kell élni, tegyünk bele sült krumplit is
Januárban mindenki salátázik, a mai trendek szerint viszont a salátákba bekerül a hűtőszekrény teljes tartalma. Hogyan lehet az észszerűség határain belül szép, izgalmas és laktató salátákat...
A péknének semmi köze a csülökhöz
A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül...
Már nem kap a boltban dubaji csokit? Megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon olcsóbban!
Nehezen érthető, hogy miért őrül meg a fél világ egy tábla csokiért, amiből darabos, zöld massza folyik, de inkább készítsék el otthon, mint hogy rosszat és drágát vegyenek. Adunk hozzá egy egyszerű...
A süteményfalat, amiben minden összeáll: ilyen a legjobb isler
Az isler a linzerek között a királynő, minden, amit omlós tésztával el lehet érni, de hogyan lesz tökéletes az állaga, mitől marad egyben, és hogyan lesz szép a bevonat?
Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...