recept

RSS

Strandkaják: csak akkor lesz jó a lángos és a hekk, ha magunknak sütjük

Ha a strandon nem kapunk jót, muszáj otthon elkészíteni. Milyen a jó házi lángos, hogyan lesz finom a sült hekk, és mi a roppanós-spriccelős kukorica titka?

Francia receptek meccsnézéshez a zsigeri elegancia jegyében

Ha francia sörkorcsolya, akkor előétel, méghozzá a súlyos, zsíros, sajtos, hagymás, rusztikusan kifinomult kategóriából – ezeket ajánljuk a szombati meccshez.

A legfinomabb portugál krémes és más ételek a kedd esti meccshez

Az első foci-Eb-ellenfelünk ízlése sok tekintetben rokon a miénkkel, sőt, azt is megfejtettük, hogyan lehet házilag elkészíteni legfinomabb süteményüket, a pastel de natát, most már csak a csapaton a sor.

Adjuk vissza a császármorzsa becsületét!

Egyszerű étel, amit rengeteg rejtély övez, kezdve ott, hogy miből, majd folytatva azzal, hogy hogyan készül. Az eredeti verziók és a legjobb recept nyomába eredtünk.

Úgy sütöttünk kenyeret, mint az ókori egyiptomiak

Lehetséges-e pusztán ábrázolásokból alkotott következtetések alapján, receptek nélkül megsütni az emberiség legrégebbi kenyereit. És ha igen, mi értelme van?

Miért dobnánk ki a banánhéjat, amikor simán meg is ehetjük?

Felülünk a világméretű környezettudatos-hullámra, és megnézzük, hogyan van valóban értelme annak, ha megesszük a gyümölcs- és zöldséghulladékokat. Banánhéj-szalonna, krumplihéj-karamell, karalábélevél-főzelék.

Nem közöl több marhahúsos receptet az egyik legnagyobb nemzetközi receptoldal

Az Epicurious nem tünteti el a korábbi marhahúsos receptjeit, de újakat már nem tesznek fel az oldalra, hogy ezzel is harcoljanak a klímaváltozás ellen.

Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?

A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?

Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?

Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.

Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét

Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb, legomlósabb, legpuhább verzió.

A hétvégén és az ünnepek alatt is mindenki hozzájuthat a Favipiravirhoz – a fontosabb szabályok

A gyógyszert a tünetek megjelenésétől számított 5-7 napon belül be kell szedni, így védhet meg a súlyosabb szövődményektől

Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma

A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a medvehagymából.

Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek

Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?

Megmentette a gofrigyártó azt az autizmussal élő kanadai kisfiút, aki csak az ő, forgalomból kivont gofrijukat eszi meg

Jerico Roman édesanyja kampányt is indított, hogy összegyűjtse a megmaradt készleteket.

Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?

Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy hozzátegyen valamit, ami eredetileg nincs benne.