Három túrázó is meghalt amerikai nemzeti parkokban az extrém hőség miatt
Egy apa és lánya eltévedt a Canyonlands Nemzeti Parkban, elfogyott a vizük és holtan találtak rájuk a hétvégén. Kaliforniában 53,3 fokot is mértek.
A visszakapott gyermeki boldogság: búcsú az El Caminótól
A 850 kilométeres útvonal utolsó részében összefut a túrázósabb Északi út és a klasszikus, kissé már kommersz El Camino. De a célban eljön a katarzis.
A Tátra egyik legmeredekebb láncos párkánya
Keskeny, meredek gerincél oldalában kelünk át úgy, hogy a talpunk alól el-elfogy a szűk párkány, és minden bizodalmunkat egy lezserül lógó fémláncba kell vetnünk. Itt így ityeg a fityeg.
Egy lánc az út a víz felett a Pádis legvadabb szurdokában
Sziklaszoros, jégbarlang, vízesés és zuhatag: kiakadt a kanyonméter a Bihar-hegység egyik legnehezebb túraútján.
A dán világítótorony, amit sínen vontattak arrébb a partpusztulás miatt
Dánia nyugati partja évente egy-másfél méternyit hátrál a víz és a szél elől. Van, amikor a világítótoronynak is menekülnie kell.
Két magyar hegymászó kalandjai Kis-Tibet nagy csúcsain
Csigalassúsággal, folyamatosan zihálva tettük egyik lábunkat a másik után, így kerültünk méterről méterre közelebb a tető sziklás kiszögelléséhez – számolnak be a 6280 méteres Dzo Jongo megmászásáról.
A Holdról is látszik, miért hívták ezt a hegyet Orrkőnek
A Kis-Fátra déli részének legszebb sziklacsúcsát Magyarországon alig ismerik, pedig olyan közel van Budapesthez, mint Nyíregyháza.
Ködösre sikeredett a vért izzasztó erdélyi Csalhó-túra
A combom és a vádlim leszakad, errefel itt van ez az égig érő lépcsősor az 1904 méter magas, hóval borított Tóka-csúcsig.
Ahol az El Camino keresztezi a zombiapokalipszis országútját
A leselejtezett, világvége-hangulatú völgyhidat nem bontották el, és igaz, hogy hivatalosan kevésbé ajánlják, de a vándorok átsétálhatnak rajta, egy órát és sok szintkülönbséget megtakarítva.
Biharország 1849 méter magas tetején békében megfér a román lobogó és a magyar kokárda
A magyar határhoz közeli Nagy-Bihar egy napos-havas március közepi napon a legszebb, a környékén pedig ott a Pádis-fennsík, a természet gigantikus játszótere.
Kövess minket Facebookon is!