Berecz Zsombor

RSS

Úgy alakították a következő olimpia programját, hogy három magyar érem máris elveszett

Az olimpiai bajnok kajakos Tótka Sándornak az 500 méter felé kell vennie az irányt, a vitorlázó Berecz Zsombor sportága is eltűnik a programból, de ő nem is akar több olimpiát. A karate helyett két másik küzdősport lesz Párizsban.

Berecz Zsombor: Ez volt az utolsó esélyem valóra váltani az álmaimat

A magyar vitorlázó úgy érzi, nem ezüstöt, hanem fehéraranyat nyert az olimpián, és örül, hogy be tudták azt bizonyítani csapatával, hogy Európa közepéről is meg lehet szorongatni a nagy vitorlás nemzeteket. A finn dingi utoljára volt olimpiai szám, Berecz sem tervez több olimpiát.

Berecz Zsombor futamgyőzelemmel olimpiai ezüstérmes vitorlázásban

A finn dingiben induló magyar vitorlázó tökéletesen vitorlázott az utolsó futamon, de összpontszámban nem tudta utolérni brit ellenfelét. Az ezüstérem minden idők legjobb magyar vitorlázó eredménye az olimpiákon.

Ha a jóisten tovább fogja Berecz Zsombor kezét, olimpiai bajnok lesz a vitorlázó

A finn dingis vitorlázó a második helyről várja az utolsó futamot. Az élen álló britnek nagy az előnye, de nem lehetetlen behozni a ponthátrányt, miközben a támadásokat is ki kell védeni. Berecz öt-hat év alatt vált világklasszissá, lelkiereje a többiek fölé emeli. Pumpálásban pedig szinte verhetetlen, ájulásig hajtja magát.

A vitorlázó Berecz Zsombor éremesélyes az olimpián

A magyar vitorlázó a vasárnapi teljesítményével megelőzte a spanyol Joan Cardona Méndezt. A finn dingi keddi éremfutamát így a második helyről kezdi.

A vitorlázó Berecz Zsombor a nyolcadik futam után is dobogós helyen áll az olimpián

A finn dingiben vasárnap még két futamot rendeznek, kedden pedig jön az éremverseny a legjobb tíz vitorlázónak.

Berecz Zsombor aranyérmes lett a portugáliai finndingi-Európa-bajnokságon

Nem első számú hajójával és vitorlájával indult, és az Eb-t elsősorban felkészülésnek tekintette az Olimpiára.