Magyar Péter: A miniszterelnök teletölti a táskáját kolbásszal, amikor disznóvágáson nem figyel a házigazda

2024. június 8. – 13:56

frissítve

Magyar Péter: A miniszterelnök teletölti a táskáját kolbásszal, amikor disznóvágáson nem figyel a házigazda
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Megtöltötte a Hősök tere nagy részét Magyar Péter szombat délután.
  • A bő egy órás kampányzáró beszédében rendszerváltást és új szövetséget ígért. Magyar szerint a változás már elkezdődött, és a hatalom kétségbeesett, mert érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba.
  • Ha nem akarjuk, hogy egy család kezében legyen a fél ország, akkor Magyar szerint a Tisza Pártra kell szavazni vasárnap. Deutsch Tamás és Tarr Zoltán közül lehet választani.
  • Immunitásprogramot indítanak, és már most elkezdik gyűjteni és rendszerezni a korrupciós ügyek, visszaélések bizonyítékait.
  • A tüntetésen többen rosszul lettek a kánikula miatt. A végén pedig elültették az ország fáját az Andrássy út sarkán.
  • Vasárnap 19 órától eredményváró bulira vár mindenkit Magyar Péter a Várkert Bazár elé.
  • Élő műsorunkban elemeztük Magyar beszédét és a kampány utolsó napját.

Léhűtökről, haszonlesőkről, Orbán Viktor rettegő népéről és kolbászokkal teli táskájáról is beszélt Magyar Péter a Hősök terén. Összeszedtünk tíz erős idézetet a beszédéből.

Magyar Péter visszajött a színpadra, és azt mondja: legalább 500 településről hoztak és kaptak földet. Az Andrássy út 129. előtt elültetik az ország fáját. „Reméljük, hogy mire ez a fa árnyékot ad, addigra egy új, sokkal boldogabb országban fogunk élni” – mondta Magyar.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Vasárnap 19 órára közös eredményváró bulira vár mindenkit Magyar Péter a Várkert Bazár elé.

A színpadon a Tisza Párt tagjai, képviselőjelöltjei, Rost Andrea és a többi fellépő.

A Telex stúdiójában.

Egy piros-fehér-zöld dominót, ezután lejátszottak egy bejátszót, amin például a stadionok is dominóból voltak, ahogy a Parlamentet is egy dominóburok vette körbe, de persze ezek a dominók eldőltek, felrobbantak.

Azt kérte a résztvevőktől Magyar, hogy bízzanak egymásban, fogják meg egymás kezeit, és emeljétek a magasba.

„Kössünk egy új szövetséget egy új Magyarországért. Kezdjük meg a valódi rendszerváltást”

– mondta Magyar, majd a beszéd végén jött a szokásos szlogenje: „Lépésről, lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat, és építünk egy új demokratikus, európai Magyarországot.”

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

„Egy országot építünk, ahol mindegy, hogy a többséghez vagy valamelyik kisebbséghez tartozik valaki, akkor is a nemzet része, ugyanolyan jogokkal. Ahol mindenki azt csinál, amit akar, amíg másoknak nem árt” – mondta Magyar, aki szerint egyébként több ezer aktivistájuk van.

„Tegyük fel az i-re a pontot, holnap este 7 óráig senki ne lankadjon” – kérte Magyar. Este 7-ig lehet ugyanis szavazni vasárnap.

Szerinte a Tisza Párt az egyetlen erő, aki kihívója lehet a kormánynak a következő választáson.

„Nem vagytok egyedül. Nézzetek körül, milyen sokan vagyunk!” – folytatta Magyar Péter. Szerinte odaát félnek, mert a magyarok összefogtak. „Üzenjük meg hangosan, hogy megremegjenek a Karmelita ablakai (…): árad a Tisza!”

A változás elkezdődött szerinte, és a hatalom remeg, kétségbeesett, mert érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba.

„A szeretet mindent legyőz, a hazánkért, az őseinkért emlékéért, és az utódaink jövőjért küzdünk” – fogalmazott a Tisza Párt listavezetője.

„A végén mindig a jó győz.”

Egy olyan országot fogunk építeni, ahol nem az számít, hogy valaki vidéki vagy fővárosi, hogy hívő vagy ateista. Egy olyan országért szeretne dolgozni Magyar, ahol jó megszületni, ahol jó élni. A Tisza Párt olyan országért fog dolgozni, ahol nem a nép van a hatalomért, hanem a vezetők az emberekért. „Nincs jobb- és nincs baloldal, csak magyarok vannak”.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Holnapra néhány jótanácsot is adott: „Legyünk erősek, verjünk vissza minden befolyásolási kísérletet, ne fogadjunk el előre kitöltött szavazólapot, ne fényképezzük le a szavazólapot, ne engedjük, hogy bárki megmondja, kire szavazzunk. A szavazófülke magányában mindenki egyedül lesz: ne féljetek. Ne feledjétek, a rossz és korrupt politikusokat azok az állampolgárok szavazzák meg, akik nem mennek el szavazni. Számíthattok a hazátokra, de most a hazátok is számít rátok.”

Vasárnap a következő kérdésekről döntünk Magyar Péter szerint:

  • Propaganda vagy valóság?
  • Korrupció vagy tiszta közélet?
  • További leszakadás vagy fejlődés?
  • Türk Tanács vagy unió?
  • Árokásás vagy összefogás?
  • Kelet vagy Nyugat?
  • Háborús uszítás vagy béke?
  • Deutsch Tamás vagy Tarr Zoltán?
  • Fidesz vagy Tisza?

Azt is ígérte, kiemelten fogják kezelni, hogy megállítsák a fiatalok kivándorlását, a kivándoroltakat pedig hazahozzák.

A jelenlegi politikai elit elöregedett Magyar Péter szerint, a hatalom elkorcsosult, az emberek pedig változást akarnak most.

Meghalt Mátyás király, oda az igazság! – szól a mondás Magyar szerint. „Mi új, igazságos történeti korszakot akarunk” – folytatta. Vagyonosodási vizsgálatot indítanak minden politikus ellen.

Azt ígérte, immunitásprogramot indítanak, és vasárnaptól elkezdik gyűjteni és rendszerezni a bizonyítékokat a korrupciós ügyekben. „Ahogy rengeteg támogató, rengeteg ügyvéd is mellénk állt.” A Tisza Párt honlapján lehet majd bejelentést tenni a visszaélésekről, korrupciós ügyekről. „Mondjon le!” – skandálja a tömeg Polt Péter legfőbb ügyésznek.

A mini döbrögiknek és NER-lovagoknak részleges büntetlenséget ígérnek, ha segítenek az ország kifosztóinak elfogásában és az ellopott vagyon visszaszerzésében, mondta Magyar.

Magyar szerint egy jobb országhoz minden jóérzésű emberre szükség van, „mert a jobb országot együtt tudjuk felépíteni. Holnaptól meglátjuk, hol tartunk, és nem állunk meg, nem hagyjuk cserben az országot.” Ezután arról beszélt, „pár hete Azahriah azt mondta, akit a Fidesz gyűlöl, és az ellenzék is támad, az csak jó úton járhat. Egyetértünk. Köszi, Azi!”

„A hazánk az egyetlen kincsünk, amit a szüleinktől és nagyszüleinktől örököltünk azzal a feladattal, hogy továbbadjuk a gyerekeinknek” – folytatta Magyar Péter, és azt ígérte: nem fogják hagyni, hogy ebből az örökségből kiforgassanak bennünket.

A Tisza Párt olyan országot fog építeni, ahol a magyarok mondják meg, hogy kik vezessék az országot, ki legyen a köztársasági elnök, aki megtestesíti a nemzet egységét. Olyan országot szeretne építeni, ahol nem hagyják éhezni és megfagyni a nyugdíjasokat. A Tisza Párt bevezetné a minimálnyugdíjat, bérlakásépítési programot indítana Budapesten és vidéken, leállítaná a vendégmunkások betelepítését, és agrárreformot hozna létre, hogy ne ürüljenek ki a falvak, és legyen magyar jövő a vidéken.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A Tisza Párt nem fogja hagyni, hogy a multik büntetlenül szennyezzék a földeket, vizeket és a levegőt, a korrupt hatalom pedig végképp összeszerelő üzemmé silányítsa a hazánkat. „Nem hagyjuk!” – skandálta a tömeg.

A Tisza Párt azért fog dolgozni Magyar szerint, hogy csökkentse az ország energiafüggését, és valódi támogatást adnának a magyar gazdáknak is. Fellendítenék a hazai építőipart, visszahoznák a katás adózást, és megállítanák a közpénzmilliárdok ellopását. „Mi magyarok sokkal több mindenben hasonlítunk egymásra, mint amiben különbözünk egymástól.”

Magyar Péter megfogadta, hogy számonkérhetően és tisztán megvalósítja minden ígéretét, plusz bevezeti az eurót. „Elég volt, hogy a mi kontónkra hazardíroznak” – mondta.

„Mára kiderült, hogy a miniszterelnök egy olyan barát, aki nagy mosollyal érkezik a disznóvágásra, de amikor a házigazdák nem figyelnek, teletölti a táskáját kolbásszal, hurkával, és némán hallgat, amikor az este végén nem jut mindenkinek ennivaló. Ti beengednétek a házatokba? Folyton szemmel kell tartani, nehogy elcsenjen valamit. Nehogy vietnámi munkásokat telepítsen a nappalitokba. A veje a hűtőből eszik, a spájzban a befőttek elvesztik a befőtt jellegüket, mert a haverjai a celofánt felszakítva könyékig turkálnak bennük. A házunk, a hazánk nem kirabolni való szabad préda.”

„Kérdezem most tőletek: akarjuk, hogy egy család kezében legyen a fél ország, hogy a gyermekeinket rémisztő propagandával fenyegessék, hogy a fiataloknak el kelljen hagynia hazánkat a boldoguláshoz, hogy a kórházaink lerohadjanak, hogy elüldözzék a tanárainkat, hogy Magyarország a legkorruptabb ország legyen az unióban, és hogy milliárdokat égessenek el propagandára, miközben Magyarország a második legszegényebb ország az unióban?” Ha nem, akkor Magyar azt kéri mindenkitől, hogy vasárnap szavazzanak a Tisza Párt EP-listájára.

Magyar tudja, hogy „a világnak ezen a táján nincsenek csodák”, és „a csodás meggazdagodások mindig gyanúsak” a Kárpátok alatt – itt Mészáros Lőrincről és Tiborcz Istvánról beszélt. „Egy dolog biztos: a szemfényvesztés ideje lejárt. Eddig, és ne tovább.”

Ez a hatalom nem szereti a magyarokat – jelentette ki Magyar Péter. Ha szeretné a magyarokat a hatalom, Magyar szerint nem hagyta volna, hogy magyarok tömegei haljanak meg a járvány alatt, nem tenné a hazánkat gyarmattá és összeszerelő üzemmé, és „nem lennénk játéka a keleti szélnek”. „Ha szeretne bennünket a hatalom, nem üldözné el magyarok százezreit, nem lopta volna el felőlünk a hazát” – folytatta.

Mit szeret ez a rendszer? – kérdezte a tömegtől. „Rabolni, hazudni, bujkálni, zavarosban halászni és gyűlöletet kelteni.”

„Mára már rémálommá váltak a mindennapok. Az ígéretek lopássá korcsosultak” – mondta Magyar, aki szerint vannak, akiknek ma választaniuk kell az étel és a gyógyszer megvásárlása között, közben a hatalmasoknak „a világ pénze sem elég, ha a lopásról van szó. (…) Az évek alatt kiderült, minden hazugság volt, és csak egy céljuk volt: elvenni, ami közös, a hazánkat. Ebben a hazában nem utcai harcosokra és berozsdásodott terminátorokra van szükség, hanem tisztességes emberekre.”

„Megmozdult az ország” – jelentette ki Magyar Péter, majd arról beszélt: egyetlen forintot sem költöttek maguk reklámozására. „Könnyű volt így tenni, mert nem volt miből.”

A Tisza Párt csak adományokból működik, nem kap állami támogatást, mint a többi párt. Egyetlen plakátot sem nyomtattak, és a jövőben sem fognak. „Mi nem buszoztattunk senkit a rendezvényünkre, mint Orbán Viktor a Békemenetnek nevezett uszító rendezvényén” – mondta Magyar.

„Mi a célunk? Leváltani a kormányt, és Magyarországot visszavezetni az európai útra, és egy igazságosabb, a jog talaján álló kormányzati rendszert létrehozni.”

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Felemlegette a kampánykörúját, azt, hogy 40 nap alatt majdnem 200 beszédet mondott. De szerinte mindenhol megható volt a fogadtatás.

„Felszámoljuk közösen az Orbán–Tiborcz–Mészáros-részvénytársaságot, és tégláról téglára visszavesszük a hazánkat” – mondta Magyar, aki élhető Magyarországot, megújult egészségügyet és oktatási rendszert ígért.

A fenyegetés mára részben valósággá vált Magyar Péter szerint. Arról beszélt, a munkahelyeket lassan valóban a gazdasági migránsok veszik el, akiket a magyar kormány hoz ide, hogy ne kelljen európai fizetéseket adni.

A lengyelek már szóba sem állnak az Orbán-kormánnyal, még a Békemenetre se lehetett elrángatni őket, folytatta a beszédet. A Tisza Párt alelnöke szerint Orbán kivezetne minket Európából, újra az oroszok kezére adná az országot, és elkártyázná az ország jövőjét. „Nem hagyjuk!” – skandálta a tömeg.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Ha a Tisza Párt bizalmat kap a magyar emberektől, Magyar azt ígéri: nem lesz többé bosszú, csak mert valaki más véleményen van.

„Nem árkokat fogunk ásni magyar és magyar között, hanem szövetséget kötünk egymással.”

Azt ígérte, nem azok fogják a kitüntetéseket kapni, akik kritika nélkül hajlonganak. Visszaállítják a kitüntetések, elismerések valódi rangját. „A léhűtők, a hitványok, a szolgálók, haszonlesők ideje lejárt. Szorgalommal, tudással és kemény munkával fogunk eredményt elérni, nem a másik sárba tiprásával. Véget vetünk a rettegésnek, a félelemnek.”

Magyar szerint a vasárnapi választás tétje, hogy „hosszú távon elnyomottak vagy szabad emberek leszünk-e a hazánkban. Ki kell szabadítani az országot abból a fogságból, amiben húsz éve raboskodik.” Magyar azt mondta, Orbán már 2007-ben is tudta, „mivel kell riogatni a népet, ha egy kormány mindenáron hatalmon akar maradni” – az emberek félelmét kell táplálni. „Egyet elfelejtett megemlíteni: az elemi létbiztonságot fenyegető félelem arra is jó, hogy a kiszolgáltatott emberek ne lássák, hogy meglopják, kifosztják és végül szolgasorba taszítják őket. 2015 óta tartja rettegésben Orbán Viktor a saját népét.”

„Ma már látom és tudom, hogy kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját. Ma pedig már együtt, szövetségben gátakat bontunk szerte a Kárpát-medencében, és bárhol a nagyvilágban, ahol magyarok élnek, árad a Tisza” – folytatta Magyar Péter.

Arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban sokszor hibázott, de igyekezett minden hibájából tanulni, és ez így lesz a jövőben is. „Az elmúlt hónapok megtanítottak arra, hogy csak közösen, szövetségben lehet lebontani ezt a rendszert” – fogalmazott, hozzátéve: ez alatt a pár hét alatt Magyarország is más hely lett.

„Bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, egy már biztos: legyőztük az apátiát, és szövetséget kötöttünk magyar és magyar között. A reményből merítve kérem, hogy holnap szavazzatok a Tisza Pártra.”

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Íme a bizonyíték, hogy Magyarország nem veszhet el, hogy Magyarországot közösen meg tudjuk menteni. Ti vagytok a bizonyíték, akik mind változást akartok. Megváltoztatni a sorsot, amit egy rabló, elnyomó hatalom akar ránk erőltetni. Nincs hova hátrálnunk. Ez a mi hazánk” – mondta Magyar, aki ezután a kampányútjáról kezdett el beszélni. „Más ember lettem az út végére. Három hónappal ezelőtt én sem tudtam még, milyen úton indultam el pontosan, milyen hatalmas fába vágtam a fejszémet.”

„Köszönöm a kormánynak a sok ezer gyűlölködő óriásplakátot és a lejárató kampányt. Köszönjük, sokan segítettek” – folytatta Magyar Péter a beszédét, majd felidézte az április 6-i Kossuth téri tüntetést és az országjárását. Pár hét alatt 10 ezer kilométert tett meg. „Pár hónapja kezdődött, és nézzetek körül, mennyien vagyunk” – mutatott ki.

Arról beszélt, hogy sokaknak le kellett győzniük a félelmet, de mára százezreknél indult meg a változás. „Nem félünk!” – skandálta a tömeg.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Fogadjuk meg, hogy a magyar név megint szép lesz méltó régi nagy híréhez” – idézett a Nemzeti dalból Magyar. Ezután megemlítette, hogy március 15-én volt a zászlóbontása és az első nagy megmozdulása, három hónap sem telt el azóta.

„A Karmelitában összeült a válságstáb, és turbófokozatba kapcsolták a lejárató kampányt, 2,5 milliárd közpénzt fordítottak a lejáratásunkra. És mit értek el vele? Többen vagyunk, mint valaha. Köszönöm a kormánynak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!