Magyar Péter: A miniszterelnök teletölti a táskáját kolbásszal, amikor disznóvágáson nem figyel a házigazda

2024. június 8. – 13:56

frissítve

Magyar Péter: A miniszterelnök teletölti a táskáját kolbásszal, amikor disznóvágáson nem figyel a házigazda
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Megtöltötte a Hősök tere nagy részét Magyar Péter szombat délután.
  • A bő egy órás kampányzáró beszédében rendszerváltást és új szövetséget ígért. Magyar szerint a változás már elkezdődött, és a hatalom kétségbeesett, mert érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba.
  • Ha nem akarjuk, hogy egy család kezében legyen a fél ország, akkor Magyar szerint a Tisza Pártra kell szavazni vasárnap. Deutsch Tamás és Tarr Zoltán közül lehet választani.
  • Immunitásprogramot indítanak, és már most elkezdik gyűjteni és rendszerezni a korrupciós ügyek, visszaélések bizonyítékait.
  • A tüntetésen többen rosszul lettek a kánikula miatt. A végén pedig elültették az ország fáját az Andrássy út sarkán.
  • Vasárnap 19 órától eredményváró bulira vár mindenkit Magyar Péter a Várkert Bazár elé.
  • Élő műsorunkban elemeztük Magyar beszédét és a kampány utolsó napját.

A Tisza Párt megakadályozza, hogy a Fidesz visszaállítsa a sorkatonaságot, megvédi a magyar családokat – ígérte Magyar Péter. „A jövő rajtatok múlik. Nézz a fiadra, lányodra, gondolj a jövődre, és szavazz a Tiszára!”

Magyar szerint a Hősök tere azt üzeni , hogy Magyarország jövője a munkával, a tudással a jólétbe és a dicsőségbe vezet. Arról is beszélt, hogy a hét fejedelem szövetséget kötött az országért. „Mi is kössünk szövetséget, hogy egy szebb, békésebb, boldogabb jövőbe vezessük közösen hazánkat.”

Azt ígérte Magyar, hogy Magyarország újra a becsület és a törvények országa lesz, felszámolják a kiváltságosok hatalmát, visszaállítják az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a munka becsületét, megszüntetjük a gyűlöletkeltő, félelemkeltő propaganda hatalmát, és Magyarország nem az ék, hanem a kapocs lesz Kelet és Nyugat között. „Akarjátok?”

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Tisza Párt – ellentétben a jelenlegi hatalommal és a Fidesszel – nem küld polgárháborús területre magyar katonákat, nem épít fegyvergyárakat, nem támogatja a sorkatonaság újbóli bevezetését.

Magyar ezután arról beszélt, a magyar vezérek mögött állnak sorban a nagy királyok, fejedelmek, vezetők, Szent Istvántól Kossuth Lajosig, akik tovább vezették a népet a kijelölt úton. De ott van még a háború és a béke kocsija is. „Magyarországon mindenki békét szeretne, nincs olyan józan ember, aki háborút akarna.”

„Honfitársaim! Felemelő érzés, hogy milyen sokan eljöttetek” – a színpadon Magyar Péter. „Feltámadott a népek tengere” – jelentette ki.

„Azért jöttünk ide, mert máshol már nem férünk el.”

Azt ígérte a Hősök tere szobrainak, hogy újjáépítik az országot, ahogy IV. Béla is tette a tatárjárás után.

Ennek a térnek üzenete van Magyar szerint: a hét fejedelem vezette a Kárpát-medencébe a magyarokat.

Utána aztán már elvileg Magyar Péter jön.

Thuróczy Szabolcs – Fotó: Huszti István / Telex
Thuróczy Szabolcs – Fotó: Huszti István / Telex

„Nőként és édesanyaként állok itt előttetek” – kezdte beszédét Bujdosó Andrea, a Tisza Párt EP-képviselőjelöltje, aki a partiumi Nagyszalontán született, és programozó matematikusként végzett.

Arról beszél, hogy 2004-ben, Magyarország uniós csatlakozáskor sokan hittek abban, hogy a jövőben egy szabad országban élhetnek, ahol a tehetség, a szorgalom és a jellem alapján ítélik meg az embert, ahol a rászorulók valódi esélyt kapnak, és a politikusok szolgálják az embereket. „Hittünk egy olyan hazában, ahol a nők és a férfiak egyenlő esélyt kapnak a családban, a munkahelyeken és az ország jövőjéről is együtt dönthetnek” – mondta Bujdosó.

Eltelt húsz év, a hit megmaradt, de a tények változásért kiáltanak szerinte. Arról beszélt, hogy a nők kevesebb fizetést és nyugdíjat kapnak, a politikai döntésekből pedig teljesen kiszorultak a nők.

„Mi egy igazságos, értékalapú és egyenlő esélyeket biztosító társadalomban hiszünk”

– jelentette ki. „Hiszünk abban, hogy a nőket és a férfiakat is ugyanaz a tisztelet illeti meg” – folytatta. „Ti már érzitek, és tudjátok, hogy az összefogásnak és a reménynek ereje van!” A Tisza Párt jelöltje egy demokratikus, békés és európai jövőt szeretne.

Most egy Puccini-áriát.

Rost Andrea – Fotó: Huszti István / Telex
Rost Andrea – Fotó: Huszti István / Telex

A Radnóti Színház színművésze József Attila Levegőt című versét szavalja.

„Momentum-árva vagyok” – mondta magáról egy férfi. Mihály a strand és a tüntetés között vacillált, végül úgy döntött, fontos megmutatnia személyesen is, hogy ezen a rendezvényen nagyobb a tömeg, mint a Fideszén. Momentum-árvasága azt jelenti, hogy némi csalódottsággal fogadta a párt elmúlt ötéves munkáját az EP-ben.

Többen másképp szavaznak az EP-választáson és az önkormányzatin. Az általunk megkérdezettek jellemzően készek a Tiszára szavazni az EP-n, miközben a fővárosi listán inkább a Momentumra vagy a Kutyapártra.

A haza vagy haladás szlogenje Tarr Zoltán szerint most a haza és haladásra cserélhető. „Ennek a reménységében vagyunk együtt, ezért örülünk, hogy árad a Tisza.”

„Ti vagytok a hősök!” – mondja a tömegnek a Tisza Párt EP-képviselőjelöltje, és azt kérte mindenkitől, hogy vasárnap szavazzanak a Tisza Párt EP-listájára.

Tarr Zoltán – Fotó: Huszti István / Telex
Tarr Zoltán – Fotó: Huszti István / Telex

„Tisztelet és szabadság” – mondja Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza Párt EP-listájának harmadik jelöltje.

Azért vannak szerinte most ennyien a Hősök terén, mert reménység, bizakodás van bennük, hogy változás lesz. „Ugye nem félünk?” – kérdezte, mire a tömeg elkezdte skandálni: „Nem félünk!” Tarr Zoltán szerint felszabadultságot érezni a szomorú, feszült és másokat kizáró kiállásokkal szemben. Azt is mondta, hogy a Tisza Párt szimpatizánsainak fontos, hogy kiálljanak egymásért.

„Orvost a kórházakba és orvost a Műcsarnok elé!” – kiáltotta, miután rosszul lett valaki a tömegben. Később újabb ember lett rosszul a kánikulában.

Forrás: Magyar Péter / Youtube
Forrás: Magyar Péter / Youtube

Magyar Péter több tüntetésén is részt vett Rost Andrea, most is a színpadon. „Mi békét akarunk” – fogalmazott az operaénekes, és a béke dalát hozta. „Békét akarunk” – skandálta a tömeg.

Többen Tisza-logókat pakoltak le Navalnij emlékhelye mellé az Andrássy úton.

Fotó: Molnár Réka / Telex
Fotó: Molnár Réka / Telex

Rusznák András színész Ady Endrétől szavalta A Mindegy átkát.

Műsoron kívül kért szót Magyar Péter. Arról beszélt, hogy 191 településen járt az elmúlt hetekben, és ez a 200. rendezvénye. „Rengeteg megható emlékezetes találkozáson vagyunk túl” – fogalmazott a Tisza Párt listavezetője. Állítása szerint több fórumára fideszesek is kijöttek, akik neki adták oda a párttagsági kártyájukat.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Felidézte, hogy múlt hét szerdán Kapuváron találkozott Lendvai József vegyészmérnökkel, aki egy No War táblával érkezett a kampányfórumára, és azt mondta: múlt szombaton részt vett a Békemeneten is. Lendvai József ma már Magyar Péter tüntetésén állt színpadra a táblájával. „Köszöntsétek egy nagy tapssal Lendvai Józsi bácsit – mondta Magyar. – Aki a Tiszára szavaz, az a békére szavaz.”

Nagy Ervin a végén arról beszélt, ismert egy csodás hölgyet, aki Cannes-ben életműdíjat kapott, és aki talán az egyik legnagyobb élő színésznő volt, akinek életcélja volt, hogy felépüljön az új Nemzeti Színház. Ez volt Törőcsik Mari. Kedvenc folyója a Tisza volt.

Nagy Ervin – Fotó: Huszti István / Telex
Nagy Ervin – Fotó: Huszti István / Telex

Nagy Ervin szólt a színpadról, hogy a tömegben valaki rosszul lett, és orvosra van szükség.

Nagy Ervin Magyar Péternek öltözve lépett a színpadra, így köszöntötte a „honfitársait”. Majd közpénzből hizlalt Facebook-hiénákról, üldözött értelmiségiekről beszélt. Megemlítette, hogy akár még kitüntetést is kaphatna, ha rettegő gyerekek gyűrűjében beszélne a háborúról egy nemzeti giccsparádén – itt feltehetően a Békemenet Vidnyánszky Attila-féle előadására gondolt. De őt másképp nevelték, tartást, férfiasságot, nyakasságot tanult a mentoraitól. Nagy Ervin szerint „a politika kifutófiúvá akarta tenni a kultúrát”, majd fiaskónak nevezte a Most vagy soha! című filmet. Megemlítette, hogy ő is szerepelt kosztümös filmben – Kincsem –, de szerinte arra nem kellett iskolásokat kivezényelni. A Tisza Párt szerinte szorgalmazza a politika is kultúra eltávolodását.

Úgy folytatta, „ha majd végre ráébredtünk, hogy egységben az erő, nekiállunk, erőt és energiát nem kímélve”, hogy felújítsák a művelődési házakat, kultúrtereket, megerősítsék a népművelő szakokat.

A Hősök tere tele van, ameddig csak ellátni. A Dózsa György úton is áll a tömeg, a Magyarék által felállított kapukon is túllóg a tömeg. Az Andrássy úton is sokan vannak, de arrafelé még lehet mozogni.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Eddig főleg Rost Andrea énekelt Magyar Péter tüntetésein, most Csézy.

„Először vagyok Magyar Péteren, de voltam korábban tanártüntetésen, hídfoglaláson is” – mondta egy középkorú nő, pólóján a Tisza Párt jelvényével. Egyelőre azonban Magyar őt nem tudhatja biztos szavazójának. „Az EP-re olyan döntést hoztam, amit Magyar Péter már nem tud megváltoztatni. De persze az nem véletlen, hogy itt vagyok, és nem egy Békemeneten.”

Jordán Tamás – Fotó: Huszti István / Telex
Jordán Tamás – Fotó: Huszti István / Telex


„Hatvan éve állok rendszeresen színpadra, de én még ekkora közönséget soha nem láttam” – mondta Jordán Tamás színművész. Egy rövid részletet adott elé Platón Szókratész védőbeszédéből.

A végén Magyar Péter szlogenjével zárta: „Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat!”

Forrás: Magyar Péter / Youtube
Forrás: Magyar Péter / Youtube

„Gyönyörűek vagytok. Soha nem láttam még ilyen szépet!” – mondta a színpadon Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője a színpadon. „Ti vagytok a hősök!”

Itt állunk a változás küszöbén szerinte. „Képesek vagyunk együtt változtatni.”

Péter Petra már a könnyeivel küzd.

Amikor a Queen Magyarországon koncertezett 1986-ban, Freddie Mercury elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt dalt. Ezt most lejátszották a népnek.

Kint van Puzsér Róbert is a tüntetésen. Sokan megállnak mellette szelfizni és beszélgetni.

Fotó: Molnár Réka / Telex
Fotó: Molnár Réka / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!