„Igazságos, értékalapú és egyenlő esélyeket biztosító társadalomban hiszünk” – felszólalt az EP-képviselőjelölt

2024. június 8. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Nőként és édesanyaként állok itt előttetek” – kezdte beszédét Bujdosó Andrea, a Tisza Párt EP-képviselőjelöltje, aki a partiumi Nagyszalontán született, és programozó matematikusként végzett.

Arról beszél, hogy 2004-ben, Magyarország uniós csatlakozáskor sokan hittek abban, hogy a jövőben egy szabad országban élhetnek, ahol a tehetség, a szorgalom és a jellem alapján ítélik meg az embert, ahol a rászorulók valódi esélyt kapnak, és a politikusok szolgálják az embereket. „Hittünk egy olyan hazában, ahol a nők és a férfiak egyenlő esélyt kapnak a családban, a munkahelyeken és az ország jövőjéről is együtt dönthetnek” – mondta Bujdosó.

Eltelt húsz év, a hit megmaradt, de a tények változásért kiáltanak szerinte. Arról beszélt, hogy a nők kevesebb fizetést és nyugdíjat kapnak, a politikai döntésekből pedig teljesen kiszorultak a nők.

„Mi egy igazságos, értékalapú és egyenlő esélyeket biztosító társadalomban hiszünk”

– jelentette ki. „Hiszünk abban, hogy a nőket és a férfiakat is ugyanaz a tisztelet illeti meg” – folytatta. „Ti már érzitek, és tudjátok, hogy az összefogásnak és a reménynek ereje van!” A Tisza Párt jelöltje egy demokratikus, békés és európai jövőt szeretne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!