Rácz Attila
Rácz Attila

RSS

Telex Neked #27: Higgadtan érvelő virológus, bukdácsoló válogatott, EU-pártivá lett fideszes...

Ez itt a Telex hírlevele a szeptember 2–8. közötti fontosabb történésekről. Ezúttal olvasószerkesztőnk foglalja össze a hetet.

Sokmillió vagy sok millió dolláros kár? – Helyesírási kvíz 20.

Kötőjel nélkül vagy kötőjellel, egy vagy két k-val, kis vagy nagy kezdőbetűvel, Sebes-Körös vagy Sebes-Kőrös? Koronázza meg a háromnapos hosszú hétvégét augusztus 20-i gifekkel!

Biztató vagy bíztató jelek? – Helyesírási kvíz 19.

Mostani kérdéssorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Idegörlő vagy idegőrlő várakozás? – Helyesírási kvíz 18.

Kis vagy nagy kezdőbetű? Vesszővel vagy vessző nélkül? Egybe vagy külön? Biztos? Ezen a héten is tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Újabb kajakarany, történelmi bronz női pólóban, amerikai és francia labdajátéksikerek

A női kajak négyes folytatta jó sorozatát, és zsinórban harmadszor is olimpiai bajnok lett, míg rossz szériájukat megszakítva a női pólósok megszerezték a szakág első olimpiai érmét. Ez történt ma...

Lőjünk vagy lőjjünk sok gólt? – Helyesírási kvíz 17.

E heti összeállításunkban többek között a kettőzött mássalhangzóra végződő tulajdonnevek toldalékolása és a házszámokra vonatkozó tudnivalók is előkerülnek. Már csak a húsz parádés gif miatt is...

Két tucat vagy kéttucat államban? – Helyesírási kvíz 16.

Egybe vagy külön? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? J-vel vagy ly-nal? Galicia vagy Galícia? Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Elsőfokú vagy első fokú bíróság? – Helyesírási kvíz 15.

E heti összeállításunkban többek között a th végződésű idegen nevek toldalékolása és a névkiegészítők kérdésköre is előkerül. Tesztelje tudását a Telexszel – már csak a formabontó megoldókulcs miatt...

Rogán féle vagy Rogán-féle minisztérium? – Helyesírási kvíz 14.

Egybe vagy külön? Kötőjellel? Szóköz nélkül? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Megannyi kínzó kérdést teszünk fel ezen a héten is. Már csak a húsz parádés gif miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Diktátor-dinasztia vagy diktátordinasztia? – Helyesírási kvíz 13.

Nem változtattunk a recepten, így mostani kérdéssorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Kövess minket Facebookon is!