Rácz Attila
Rácz Attila

RSS

Túl van vagy túlvan a nehezén? – Helyesírási kvíz 12.

E heti összeállításunkban többek között a főnévi jelzős szerkezetek, a két l-re végződő igék származékai és a többszörös szókapcsolatok is előkerülnek. Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak...

Hátra van vagy hátravan még hat ülésnap? – Helyesírási kvíz 11.

E heti összeállításunkban többek között az első mozgószabály és a mennyiségjelzős szerkezetekre vonatkozó tudnivalók is előkerülnek. Már csak a 21 parádés gif miatt is tegye próbára tudását a...

Fiuk vagy fiúk született? – Helyesírási kvíz 10.

Jubileumi, tizedik kérdéssorunkat is az elmúlt hetek rázósabb eseteiből állítottuk össze. Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Eltusolja vagy eltussolja az ügyet? – Helyesírási kvíz 9.

Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva! E heti kérdéssorunkat is az elmúlt időszak néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze.

Gyurcsány-showt vagy Gyurcsány-show-t? – Helyesírási kvíz 8.

Zavarba ejtő kérdések, meghökkentő válaszok, a 2015 óta érvényes szabályzaton alapuló magyarázatok, no meg az elmaradhatatlan gifek – ez a hétvége sem múlhat el helyesírási kvíz nélkül.

Elbontatja vagy elbonttatja a villát? – Helyesírási kvíz 7.

Mostani kérdéssorunk is tíz olyan esetet tartalmaz, amely az elmúlt hetekben töprengésre késztette szerzőinket. Indítsa jól a háromnapos hosszú hétvégét, tesztelje magát a Telexszel!

Közvagyonkirablásról vagy közvagyon-kirablásról? – Helyesírási kvíz 6.

Mostani kérdéssorunk is olyan eseteket vonultat fel, amelyek az elmúlt hetekben kisebb-nagyobb fejtörést okoztak házon belül. Önnek mennének? Már csak a 21 gif miatt is tegye próbára tudását a...

E heti vagy eheti oltási program? – Helyesírási kvíz 5.

Mostani feladatsorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Tesztelje tudását a Telexszel – már csak a nem mindennapi megoldókulcs miatt is érdemes!

Három és félmillió vagy három és fél millió? – Helyesírási kvíz 4.

Mostani kvízünket is olyan esetekből állítottuk össze, amelyek az elmúlt hetekben fennakadtak a Telex hibajavító különítményének szűrőjén. Bónusz: 21 parádés gif.

Több lépcsős nyitás vagy többlépcsős nyitás? – Helyesírási kvíz 3.

Mostani kérdéssorunk is tíz olyan esetet tartalmaz, amely az elmúlt hetekben fejtörésre késztette szerzőinket. Ne hagyja ki minden idők legszórakoztatóbb megoldókulcsát!

Kövess minket Facebookon is!