Archivum

RSS

Háy János: Gyerekvers

„Egyre ostobább gyerekek születnek, akikből egyre ostobább szülők lesznek, akik még náluknál is ostobább gyerekeket nevelnek, és ez a folyamat, úgy tűnik, megállíthatatlan.” Az e heti Telextárcában Háy János a gyerekversek és írásuk mélyére hatol.

Háy János: Örkény István temetése

„A gyászoló család, amely család most a kínai tudósok felfedezése miatt újra elkezdett gyászolni, és az özvegy engem kért fel, mint a legsikeresebb sms-regényírót, aki soha, egy pillanatra sem tagadta meg az örkényi tradíciót, hogy én búcsúztassam a megtalált testrészeket.” Az e heti Telextárcában Örkény István születésének 110. évfordulójára egy örkényi hangulatú írást olvashatnak.

Háy János: Közéleti líra

„Nem lesz időm, annyi dolgom lesz, hogy bankszámláról bankszámlára pakolgassam a tanácsadói bevételeimet, ha majd ez mind így lesz, akkor mondhatjuk, hogy itt van már a hamajdhamár.” A Telextárcák mai részében: recept a közéleti versíráshoz.

Háy János: Népi líra

„Az apa felegyenesedik, megjelenik a vidék és a város között feszülő ellentét. A tisztaság és a romlottság feszül egymásnak, mert bár ellentétek, de nem vonzzák egymást.” Kiszakadás és otthontalanság, hazatérés és elvágyódás, apa és fiú feloldhatatlan feszültsége az e heti Telextárcában.

Háy János: Kis koszlott állatka

Elindulhat majd az az élet, ami mindenkinek elindul, aki épp abba a korba ér bele, amikor még nem tud az apró kis állatról, vagy ha tud, nem foglalkozik vele. Telextárcák.

Háy János: Bolt

A boltban összenéztek, amikor belépett, mindig ugyanakkor, délután háromkor. Két zsemle, felvágott, aztán levette a polcról a három üveget. Telextárcák, Háy János írása.