Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
május 20. – 12:30
–
Ács Bori
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...
Gigászi bébiangolna-szállítmányt koboztak el Kanadában
május 18. – 20:19
–
Molnár Zoltán
Ázsiában kedvelt csemege, ezért hatalmas az értéke a kis halnak, a bűnözés is felfigyelt erre.
A világon először kapott Michelin-csillagot mexikói tacós
május 17. – 14:10
–
Ács Bori
Egy szelet frissen sült marhahús egy tortillán, lime és só. Ezt az ételt készítik egy apró tacostandban már több mint fél évszázada Mexikóvárosban.
Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában
A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.
Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?
május 12. – 16:14
–
Ács Bori
Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?
Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs
május 8. – 12:42
–
Ács Bori
A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan...
A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén
május 2. – 15:47
–
Ács Bori
Az Elfelejtett magyar konyha öt ételét dolgozta fel a Madhouse Bistro konyhája, olyan, a könyv nyomán készült kevésbé ismert fogásokat lehet kipróbálni, mint a Levelensült, a Bálmos és a Tárkonyos.
Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!
április 27. – 10:19
–
Ács Bori
Tudja, mi az a boszorkánypogácsa, katakönyöke és nyögvenyelő? Egy olyan szakácskönyvet készítettünk el, aminek ötletgazdája Jókai Mór volt, de a kivitelezés 162 évet csúszott.
Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
április 26. – 13:15
–
Ács Bori
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek – avagy a tökéletes maceszgombóc titka
április 21. – 11:52
–
Ács Bori
Nem csak mi szeretünk gombóccal enni mindenféle levest, ez a szenvedély univerzális. De hogyan lesz a maceszgombóc és hazai rokona, a grízgombóc tökéletesen lágy?