Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason
2022. augusztus 25. – 04:58
–
Ács Bori
Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
2022. augusztus 20. – 17:41
–
Ács Bori
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...
Meleg van, szomjasak vagyunk, mit igyunk, ami nem unalmas?
2022. augusztus 18. – 05:03
–
Ács Bori
Nehéz meginni a napi sok litert tisztán vízből, de csak kicsit kell kreatívnak lenni ahhoz, hogy kicselezzük a saját kedvetlenségünket. Milyen a jó limonádé, jegestea, melyik a finom ízesített víz,...
A madártej úgy jó, ahogy van
2022. augusztus 14. – 13:07
–
Ács Bori
A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?
Étteremajánló: a kedvenc indiai helyünk nem trendi, csak tökéletes
2022. augusztus 7. – 11:53
–
Ács Bori
A Pándzsáb Tandoori nem felel meg a menő helyekről alkotott tipikus képnek, mégis tudja, amit itthon nagyon kevesen: a megbízható, minden alkalommal jó ételeket és tisztességes kiszolgálást.
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
2022. augusztus 3. – 04:58
–
Ács Bori
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban
2022. augusztus 2. – 07:10
–
Ács Bori
A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...
A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
2022. július 31. – 12:28
–
Ács Bori
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?
2022. július 17. – 11:40
–
Ács Bori
A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.
Így készül nyári pite bármilyen gyümölcsből
2022. július 13. – 04:59
–
Ács Bori
Pitét szinte mindenféle nyári gyümölcsből lehet sütni, és érdemes is, mert ez az a sütemény, amitől mindenki mindig boldog lesz.