Nizzai saláta talán nem is létezik, mégis a legjobb ebéd kánikulában
2023. július 13. – 12:00
–
Ács Bori
Meleg van, és igazából nem is kéne annyira enni, mégis éhes vagyok. Kéne valami saláta, amivel kihúzom estig, de nem alszom el tőle munka közben. Na, ez a recept éppen erre az élethelyzetre ad...
Krémes, gyümölcsös, lehűt és szomjat is olt: házi jégkrémek, egyszerűen
2023. július 9. – 11:42
–
Ács Bori
Még a legegyszerűbb gyümölcsös turmixok és levek formákba fagyasztott változatai is drámai mértékben múlják felül a bolti jégkrémek árait. Olcsóbb, egészségesebb házi jégkrémek tejes és mindenmentes...
A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni
2023. július 6. – 12:10
–
Ács Bori
Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.
Marhaín, kacsavér és medúzasaláta: ilyen a kínai negyed éjszakai piacán enni
2023. július 5. – 11:26
–
Ács Bori
Abszurd, de észbontó kaland kimenni Kőbányára a nyáron, ahol brutálisan vagy visszafogottan izgalmas kínai ételeket lehet kipróbálni. Zsibbasztó, hűsítő, rágós, forró ételek a kínálatban.
Amikor a ketchupnek helye van az ételben: a japán spagetti és omlettes rizs
2023. július 2. – 13:25
–
Ács Bori
Ketchupöt nyomni a tésztára, rizsre, tojásra? Miért tenne bárki ilyet, akinek kifinomult ízlése van? Van olyan étel, aminél ez abszolút indokolt.
Megvan, mit csinálunk idén azzal a rengeteg cukkinivel
2023. június 29. – 11:51
–
Ács Bori
Cukkini végtelen mennyiségben elérhető a kertben, a piacon és a boltban is, de mit kezdjek vele idén? Most egy nagy séf receptje adja a megoldást, méghozzá úgy, hogy steaknek nézi a zöldséget.
Miért iszunk smaragdzöld italokat? A matcha házi kivitelben
2023. június 25. – 18:57
–
Ács Bori
Mik ezek a vakító zöld italok a kávézókban, miért van tele az internet smaragdzöld ételekkel? Tényleg valami varázsszer a matchapor vagy csak egy újabb fura gasztrodivat?
Annyira meleg van, hogy uborkát teszünk a krumplifőzelékbe
2023. június 21. – 12:11
–
Ács Bori
Főzőiskolánk sokadik epizódjában egy kényelmes, könnyű, de laktató hagyományos étel zelleres, uborkás változatát tanítjuk meg, akár kezdőknek is.
Négy bomba recept, hogy megérje pucolni a friss zöldborsót
2023. június 18. – 13:23
–
Ács Bori
Nincs jobb egy klasszikus nokedlis borsólevesnél, most mégis inkább fűszeres-csípős currybe tettük, összetörtük, majdnem nyersen ettük túróval és egy csodás olasz tésztaételben.
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
2023. június 14. – 04:59
–
Ács Bori
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.