Nizzai saláta talán nem is létezik, mégis a legjobb ebéd kánikulában
Meleg van, és igazából nem is kéne annyira enni, mégis éhes vagyok. Kéne valami saláta, amivel kihúzom estig, de nem alszom el tőle munka közben. Na, ez a recept éppen erre az élethelyzetre ad...
Krémes, gyümölcsös, lehűt és szomjat is olt: házi jégkrémek, egyszerűen
Még a legegyszerűbb gyümölcsös turmixok és levek formákba fagyasztott változatai is drámai mértékben múlják felül a bolti jégkrémek árait. Olcsóbb, egészségesebb házi jégkrémek tejes és mindenmentes...
A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni
Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.
Marhaín, kacsavér és medúzasaláta: ilyen a kínai negyed éjszakai piacán enni
Abszurd, de észbontó kaland kimenni Kőbányára a nyáron, ahol brutálisan vagy visszafogottan izgalmas kínai ételeket lehet kipróbálni. Zsibbasztó, hűsítő, rágós, forró ételek a kínálatban.
Amikor a ketchupnek helye van az ételben: a japán spagetti és omlettes rizs
Ketchupöt nyomni a tésztára, rizsre, tojásra? Miért tenne bárki ilyet, akinek kifinomult ízlése van? Van olyan étel, aminél ez abszolút indokolt.
Megvan, mit csinálunk idén azzal a rengeteg cukkinivel
Cukkini végtelen mennyiségben elérhető a kertben, a piacon és a boltban is, de mit kezdjek vele idén? Most egy nagy séf receptje adja a megoldást, méghozzá úgy, hogy steaknek nézi a zöldséget.
Miért iszunk smaragdzöld italokat? A matcha házi kivitelben
Mik ezek a vakító zöld italok a kávézókban, miért van tele az internet smaragdzöld ételekkel? Tényleg valami varázsszer a matchapor vagy csak egy újabb fura gasztrodivat?
Annyira meleg van, hogy uborkát teszünk a krumplifőzelékbe
Főzőiskolánk sokadik epizódjában egy kényelmes, könnyű, de laktató hagyományos étel zelleres, uborkás változatát tanítjuk meg, akár kezdőknek is.
Négy bomba recept, hogy megérje pucolni a friss zöldborsót
Nincs jobb egy klasszikus nokedlis borsólevesnél, most mégis inkább fűszeres-csípős currybe tettük, összetörtük, majdnem nyersen ettük túróval és egy csodás olasz tésztaételben.
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
Kövess minket Facebookon is!