A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?
A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Saláták a kánikula túléléséhez: a legpompásabb görög saláta
37 fokban nem diétás célokból, hanem túlélési ösztönből eszünk salátákat vacsorára. Miért a görög épp a műfaj egyik óriása, hogyan ronthatjuk el, és mitől lesz minden főétkezésnél jobb?
Idén izgalmas lesz az uborkaszezon
Mitől lesz a legjobb az uborkasaláta öntete? Mi történik, ha nem szeleteljük, hanem egyszerűen agyonverjük egy sodrófával? És miért kéne az italunkba tenni?
Ne dobd ki a megfáradt zöldséget! Még ezerféle étel lehet belőle
Fonnyadt répákra és szomorú káposztákra is várhat fényesebb jövő a kukánál: levesek, tócsnik, rizsek, curryk és még sok mentő ötlet. Mindet kipróbáltuk, mindet megkóstoltuk, néha jól meglepődtünk.
Sütve, saját levelével, vagy ropogósan is bele lehet szeretni a karalábéba
Méltatlanul levegőnek nézett zöldség, aminek sokkal nagyobb megbecsülés járna. Nem beszélve a leveleiről, amik szépek és finomak is, csak ügyesen kell enni.
Hónapos retek: a legropogósabb gumó, amitől minden étel tavaszi lesz
Nem a tányér szélén van a retek helye: levesbe, krémekbe, savanyítva és simán is csodás – ilyenkor mindenbe friss állagot és enyhe, hűs ízt csempész.
Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
A karfiolt odaégetni, gőzölni, és vad dolgokkal enni nem kell félnetek
Az ősz legvagányabb zöldségéről még mindig sokan nem tudják, milyen hihetetlen ízeket és állagokat képes produkálni. Ehhez csak picit kell másképp hozzányúlni, mint amit a gyerekkorunk klasszikus...
Kövess minket Facebookon is!