Zöldségek

Huszonegy százalékkal drágább a paradicsom, mint egy éve
A vöröshagyma ára 13 százalékkal emelkedett egy év alatt.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
Meglepő lehet, melyik Magyarország harmadik legtöbbet termesztett zöldségféléje
Fehér és zöld, plusz nagy mennyiségben tartalmaz mindenféle egészséges tápanyagot, a magyar konyhában mégis ritka vendég. Nem így a földeken.
A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Varázslatos rózsaszín zöldség, amelyet édesen eszünk: mire jó a rebarbara?
Ugyanaz a pár alapanyag, két egészen különböző desszert – mindez egy zöldségből, amely fanyar, savanykás, mégis édesen esszük.
Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból
Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Kövess minket Facebookon is!