Zöldségek
Amerikában egy időben az volt a politika egyik legfontosabb témája, hogy zöldség-e a ketchup
A kérdés sokkal gyakorlatiasabb, mint elsőre gondolnánk.
Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb
Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?
Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?
Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...
Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?
Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....
A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?
A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Saláták a kánikula túléléséhez: a legpompásabb görög saláta
37 fokban nem diétás célokból, hanem túlélési ösztönből eszünk salátákat vacsorára. Miért a görög épp a műfaj egyik óriása, hogyan ronthatjuk el, és mitől lesz minden főétkezésnél jobb?
Idén izgalmas lesz az uborkaszezon
Mitől lesz a legjobb az uborkasaláta öntete? Mi történik, ha nem szeleteljük, hanem egyszerűen agyonverjük egy sodrófával? És miért kéne az italunkba tenni?
Ne dobd ki a megfáradt zöldséget! Még ezerféle étel lehet belőle
Fonnyadt répákra és szomorú káposztákra is várhat fényesebb jövő a kukánál: levesek, tócsnik, rizsek, curryk és még sok mentő ötlet. Mindet kipróbáltuk, mindet megkóstoltuk, néha jól meglepődtünk.









