Zöldség-gyümölcs
Kipróbáltuk, fogyhatunk-e úgy, hogy közben jó ételeket főzünk
2022. június 26. – 14:05 - Ács Bori
Változatosan, sokfélét, szabadon főzni az egyik legjobb dolog a világon – de vajon összeegyeztethető ez egy nyári kalóriakorlátozós diétával? Emberkísérletben próbáltuk ki, élvezetesebb-e sok...
Ne dobd ki a megfáradt zöldséget! Még ezerféle étel lehet belőle
2022. június 5. – 11:01 - Ács Bori
Fonnyadt répákra és szomorú káposztákra is várhat fényesebb jövő a kukánál: levesek, tócsnik, rizsek, curryk és még sok mentő ötlet. Mindet kipróbáltuk, mindet megkóstoltuk, néha jól meglepődtünk.
Egyre több veszélyes anyaggal szennyezett gyümölcsöt eszünk
2022. május 24. – 09:25 - Bakró-Nagy Ferenc
Magyarországon szinte az összes EU-ból kivonandó szer engedélyezett.
Habcsókkal vagy spárgával lesz finomabb az eper?
2022. május 8. – 10:08 - Ács Bori
Két olyan epres konstrukciót mutatunk, amelyekben a májusi gyümölcs nemcsak dísz, hanem igazi főszereplő. Az egyikben édes, a másikban sós.
Drága lett a paradicsom, nem sárga
2022. március 20. – 21:31 - Bakró-Nagy Ferenc
Ráadásul kétharmaddal drágult.
Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
2022. február 6. – 12:16 - Ács Bori
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Havonta több mint háromezer forintot költünk zöldségre és gyümölcsre egy kutatás szerint
2022. február 3. – 10:35 - Kaiser Orsolya
A megkérdezettek több mint fele, 52 százaléka hajlandó többet fizetni a magyar termékekért, és a többség szerint ezeknek az ízük is jobb.
A paradicsom a szezonjában tényleg gyümölcs
2021. augusztus 14. – 10:23 - Ács Bori
Két mítosz mentén közelítjük meg a paradicsomi almát: gyümölcsként tekintünk rá, így gyümölccsel is esszük, vagy pitébe sütjük, illetve a legősibb fogyasztási formájában, kenyérrel, de úgy sem...
Mostantól nem jár méz a Veresegyházi Medveotthon lakóinak, mert cukorsokkot kaptak a medvék
2021. augusztus 11. – 11:53 - Világi Máté
A méz helyett a látogatók zöldségekkel és gyümölcsökkel etethetik a medvéket.
Zöldségeket és gyümölcsöket dobtunk a grillre, és nem bántuk meg
Ha nyár, akkor grillezés, ha pedig grillezés, akkor a húsokon túl is van élet – például ha van otthon padlizsán, kukorica, eper vagy éppen görögdinnye.