Túraajánló

RSS

Az egyik legjobb Dunára néző panorámapont Magyarországon: a Naszály

A hegy legszebb részeit bejáró körtúrába egy torony, egy sziklakilátó, egy panorámagerinc, egy barlang is beköszön.

Megnyílt a törökbálinti Manóösvény, ahol a gyerekek izgalommal túrnak bele a faállatok gyomrába

Manófalva farönkből faragott házikói és a Tündérlakán bújócskázó tündérek inkább az óvodásoknak fognak tetszeni, de szülőknek is jó kirándulás lesz.

Leteszteltük Budapest legújabb túraútvonalát a Tündér-hegyi kőfejtőnél

A friss, piros háromszöggel jelölt út a régi kőfejtő pereme mentén visz fel a János-hegyre, de megfejeltük egy tengerszemmel és egy átjáróbarlanggal is.

Alpesi karácsony a Pilisben: a Labirintus-túrakör

Titokzatos erdei kőspirál, nyitott barlang, vad Vércse-szikla, kilátópontok a fenyvesekben: kellemes ünnepeket kívánnak a Zajnát-hegyek.

Forró menetelés az arab sivatag hegyeiben

Új szabadidős tevékenység hódít az Arab Emírségekben: a túrázás. Az első hosszútávú útvonalat az elsők között teszteltük, kemény volt.

Új kilátópont a Bölcső-hegyen: kis torony nagy körpanorámával

Szinte az összes fontosabb csúcs látszik a Hármashatár-hegytől a János-hegyen keresztül a Pilis-tetőn át a Dobogókőig, a háttérben a Börzsöny és a Mátra figyel. Túraajánló.

Sólyomfészek Európa legnagyobb sziklakapujában

A 16 méter magas Pravčická Brána Cseh-Svájc homokkőtornyainak sziklavárosára nyit kaput, alatta áll a századfordulós Sólyomfészek-turistaház. Túra egy gigantikus, mesebeli homokkő-kapuhoz.

Az Eldugott Kilátó a Budai-hegység napos oldalán

Rögtön a start után átlépjük Budapest közigazgatási határát, és a szmog-duda-sziréna trinitást magunk mögött hagyva belépünk a szél-madárfütty-csend világába. Túraajánló.

Az menjen ide túrázni, aki teljesen le akar engedni

A reggeli erdő az Őrségben különleges: a fák közé sejtelmes köd ül, a bozótból néha hatalmas szarvas ugrik elő. Az Őriszentpéter és Szentgyörgyvölgy közötti, 30 kilométeres szakaszt jártuk be....

Kis-Fátra: szakadékvölgybe le, gerinctúrára fel

Vízesésekkel tarkított sziklaszorosok, magashegyi sziklaormok és hosszú panorámagerinc egy szűk területre összezsúfolódva Budapesttől 4 órányira. Túraajánló.

Kövess minket Facebookon is!