Elindult a Szépkilátás a Telexen
Elindult a Telex túrarovata, a Szépkilátás. Hetente jelentkezünk újabb és újabb beszámolókkal, a túracikkek támogatásával faültetéshez is hozzájárulhat.
Drei Zinnen: ahol az égbe meredő sziklakarmok a háborút idézik
Túra Európa egyik leghíresebb, legjellegzetesebb hegycsoportja körül a Dolomitokban.
Schneealpe: felhőtúra a Bécsi-Alpok legnagyobb fennsíkján
Felhőben sétálni kétezer méteren olyan, mint átmenni egy gigantikus párakapun, miközben felhőpókhálók röpködnek körülöttünk.
A Rohácsi-völgykatlan legszebb tengerszemei
A Nyugati-Tátra hegykaréja által ölelt tóvidék vadregényességben a Magas-Tátráéval vetekszik, a tófelszínen tükröződő szaggatott hegygerinc pedig kiváló túraterep, ahol nincs sok turista. A sült...
Tíz borzongató erdei kunyhó, ahol nem biztos, hogy aludnál – vagy mégis?
A nyári hőségben este kell túrázni, és ahhoz éjszakai szállás is kell. A főváros környéki hegyek tele vannak erdei kunyhókkal, de vajon lehet-e bennük aludni? Leteszteltük.
Nagy a hőség? Mezítláb a tobozösvényen észre sem venni
A szúrós borítású csapáson nem lehet másra figyelni, a Mogyoródi-patak hideg vize pedig jól lehűti a lábat. Teszteltük a legújabb mezítlábas ösvényt.
Budapest–Balaton bringaút: nem sétakerékpárosnak való vidék
Néhány héttel az átadás előtt kipróbáltuk a Budapest–Balaton kerékpárút Velencei-tóig tartó, új szakaszát. Combos.
Burgenland Extreme: az akarat El Caminója a Fertő tó körül
Kipróbáltuk a Magyarországgal szomszédos osztrák tartomány híres-hírhedt túráját: 120 km 24 óra alatt, javarészt hőségben. A teljesítménytúra misztikus zárójelenete örökre beleég az agyakba.
Premužić trail: 1600 méter magasból csobbantunk a tengerbe
A horvátországi Velebit-hegység a víz felől egy kopár, barátságtalan sziklatömeg, a teteje viszont egy túraparadicsomot rejt, ahol az ég és a tenger kékje között kanyarog egy százéves túraösvény.
Itt a Magas-Tátra egyik legkönnyebb és legszebb csúcsa: a Kapor
Június 15-én vége a hegység téli zárlatának, indulhatunk Szlovákia egyik legmagasabban fekvő tavához, és a fölé magasodó sziklagúlához.
Kövess minket Facebookon is!