Túraajánló

RSS

Börzsönyi Kéktúra: Drégely várától az elmosott kisvasút völgyéig

Három nap alatt a hegység körül a Börzsöny kevésbé ismert túraösvényein.

Több mint négyezren taposták vidáman a sarat a Gerecse50 teljesítménytúrán

Az erdőt sok helyen misztikus köd ülte meg, mégsem tévedt el senki az ország legnépszerűbb teljesítménytúráján.

Túra Magyarország legmagasabb vízeséséhez

Tavasz van, esik is gyakran, ilyenkor kell elmenni a Mátra mélyén zubogó Ilona-vízeséshez.

Leteszteltük az új kardiotanösvényt a Hármashatár-hegynél

Kezd divatba jönni az országban a pulzuskontrollal vegyített természetes kardiózás, nemrég a Szépvölgyi útnál alakítottak ki egy speciális útvonalat.

A látogató tömegek miatt elfáradt a nemrég megnyílt törökbálinti Meseerdő

A tanösvényről írt túraajánlónk olyan mértékű látogatottságot okozott a polgármester szerint, hogy a játékokat fel kell újítani, és a környék közlekedését is át kell szervezni.

Kirándulás a bakonyi medvehagyma-mennyországba

Különleges gasztro- és túraajánlónk a Burok-völgy őserdejébe és környékére vezet, majd recepteket kínálunk az úton szedett növény elkészítésére is.

Megváltozott a Telex teljesítménytúra útvonala

Itt a tavasz, újra neki lehet lendülni a Telex gerinctúrának. Természetvédelmi okok miatt változtattunk az utolsó néhány kilométerén.

Barlangok, odúk, mohos szarkofágkő: túra a Kevélyek misztikus oldalán

Ha szabadulni akar egy kicsit az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos hírek alól, relaxáljon a Budapest fölötti rejtelmes erdőkben túrázva.

Az egyik legjobb Dunára néző panorámapont Magyarországon: a Naszály

A hegy legszebb részeit bejáró körtúrába egy torony, egy sziklakilátó, egy panorámagerinc, egy barlang is beköszön.

Megnyílt a törökbálinti Manóösvény, ahol a gyerekek izgalommal túrnak bele a faállatok gyomrába

Manófalva farönkből faragott házikói és a Tündérlakán bújócskázó tündérek inkább az óvodásoknak fognak tetszeni, de szülőknek is jó kirándulás lesz.

Leteszteltük Budapest legújabb túraútvonalát a Tündér-hegyi kőfejtőnél

A friss, piros háromszöggel jelölt út a régi kőfejtő pereme mentén visz fel a János-hegyre, de megfejeltük egy tengerszemmel és egy átjáróbarlanggal is.

Alpesi karácsony a Pilisben: a Labirintus-túrakör

Titokzatos erdei kőspirál, nyitott barlang, vad Vércse-szikla, kilátópontok a fenyvesekben: kellemes ünnepeket kívánnak a Zajnát-hegyek.

Forró menetelés az arab sivatag hegyeiben

Új szabadidős tevékenység hódít az Arab Emírségekben: a túrázás. Az első hosszútávú útvonalat az elsők között teszteltük, kemény volt.

Új kilátópont a Bölcső-hegyen: kis torony nagy körpanorámával

Szinte az összes fontosabb csúcs látszik a Hármashatár-hegytől a János-hegyen keresztül a Pilis-tetőn át a Dobogókőig, a háttérben a Börzsöny és a Mátra figyel. Túraajánló.

Sólyomfészek Európa legnagyobb sziklakapujában

A 16 méter magas Pravčická Brána Cseh-Svájc homokkőtornyainak sziklavárosára nyit kaput, alatta áll a századfordulós Sólyomfészek-turistaház. Túra egy gigantikus, mesebeli homokkő-kapuhoz.

Az Eldugott Kilátó a Budai-hegység napos oldalán

Rögtön a start után átlépjük Budapest közigazgatási határát, és a szmog-duda-sziréna trinitást magunk mögött hagyva belépünk a szél-madárfütty-csend világába. Túraajánló.

Az menjen ide túrázni, aki teljesen le akar engedni

A reggeli erdő az Őrségben különleges: a fák közé sejtelmes köd ül, a bozótból néha hatalmas szarvas ugrik elő. Az Őriszentpéter és Szentgyörgyvölgy közötti, 30 kilométeres szakaszt jártuk be. Túraajánló.

Kis-Fátra: szakadékvölgybe le, gerinctúrára fel

Vízesésekkel tarkított sziklaszorosok, magashegyi sziklaormok és hosszú panorámagerinc egy szűk területre összezsúfolódva Budapesttől 4 órányira. Túraajánló.

Félvakon a medvesi kerékpáros alagútban

Az ország legszebb füves fennsíkján romvárak és boszorkányos bazaltsziklák között kanyarog a túraösvény és a bringaút, de az alagút odaver. Túraajánló.

Itt a Telex őszi kihívása: 12 óra alatt átszelni a Pilist

45 kilométer hossz, 1600 méter szintkülönbség, 12 órás szintidő, 8 kilátópont, 5 hegycsúcs, 1 mobiltelefon – ez a Telex teljesítménytúra.

Pilis Bike: szarvasként suhanni az erdőben biciklivel

Olyan erdészeti utakat nyitottak meg a kerékpáros túrázók előtt, ahol aszfalton, nulla forgalom mellett lehet tekerni. Egy városi bringásnak szürreálisan misztikus élmény.

A börzsönyi Bombatölcsér-tavak völgye

A Kemence-patak völgyében rejtélyes, szabályos kör alakú tavak bújnak meg a fák között. Túraajánlónkból azt is megtudhatja, hogyan kerültek oda.

Fel a gleccserhez: Iseltrail, az alpesi antikánikula-túra

A vadonatúj 73 kilométeres osztrák túraútvonal az egyetlen természetesnek meghagyott folyót követi a Napfény városából fel a jeges Umbal-gleccser tövéig. Ráadásul nincs is nagyon messze Magyarországtól.

Menedékház a Karbunkulus-torony alatt, a Zöld-tó partján

Budapesttől négyórányira, a Magas-Tátra egyik legszebb helyén fekszik a Zöld-tavi menedékház, látványos magashegyi túrákkal kezdőknek és haladóknak.

Az osztrák Fujiról az osztrák Grand Canyonba: az Ötscher-kör

Egy 1893 méteres csúcsot és egy türkizzöld vizű patakkal, zúgókkal, vízesésekkel tarkított szurdokot magában foglaló túrán teszteltük, hogy tolerálja Ausztria az orosz és kínai oltást.

Rám-kör: a túra a Visegrádi-hegységben, amivel nem lehet befürödni

Még esőben sem. Egy 11 éves autista kisfiú végigvezette a Telex „főtúrásbácsiját” a legtutibb fővárosközeli túraúton.

Gyalogszafari az inotai sztyeppfennsíkon

Van a Keleti-Bakonyban egy sztyepprétes fennsík, amire nem visz jelölt túraút, neve sincs igazán. Mégis, aki már járt arra, azt mondja, hogy az egyik legjobb hely az országban.

Nevadai kanyonhangulat a nógrádi Morgó-gödörben

A Morgó-gödör tíz méter magas, sárga homokkő falai között kígyózó szűk, természetes sikátorhoz hasonló nincs több Magyarországon. Bónusz budai Kőtaraj.

A megtalált déli Eurovelo nyomában

Felfedeztük a nemzetközi kerékpárút Clark Ádám tértől Százhalombatta óvárosáig vezető, helyenként alig létező útvonalát. Biciklis túraajánló.

A börzsönyi Eldugott Panorámák útja

Két ideális túraútvonal, ami egyszerre kompakt, lefölözi a térség legszebb látnivalóit, és a családoktól a hardcore túrázóig mindenki megtalálja benne, amit keres.