Elindult a Szépkilátás a Telexen

2022. szeptember 17. – 10:01

Elindult a Szépkilátás a Telexen

Másolás

Vágólapra másolva

„Sötét van, a süvöltő szél paranormális szimfóniát játszik a távvezeték villanydrótjain.” Nekem ez a kedvenc mondatom a Telexen eddig megjelent túraajánlókból, amelyekben Tenczer Gábor kollégám a vadregényes vagy misztikus tájakon tett kirándulásait, gyaloglásait, olykor szenvedéseit örökíti meg. Az előbb idézett mondat például a 120 kilométeres Burgenland Extreme teljesítménytúra beszámolóját vezette fel, amelyről Tenczer úr (ahogy mi hívjuk gyakran a Telexben) olyan átéléssel írt, hogy szinte kedvet is kaptam ehhez a nem mindennapi kalandhoz a Fertő tó körül.

Az olvasók az elmúlt hónapokban megszokhatták, hogy a Telexen sokszor olvashatnak túraajánlókat, a jövőben pedig rendszeresen, minden hétvégén találkozhatnak ilyen izgalmasan megírt, a szabad levegőre csábító cikkekkel, ugyanis örömmel jelenthetem be:

elindult a Szépkilátás, a Telex túrarovata.

A Szépkilátás korábban blog formában létezett a blog.hu-n, de az ott lévő tartalmak most lényegében a teljes archívummal együtt a Telexre költöznek, a blog pedig ott nem frissül már tovább. A Telexre költöző archívumban több mint száz túraajánló található, a különböző nehézségű túrák között pedig a Szépkilátás rovat oldalán kategóriák szerint lehet keresgélni.

A rovat hetente frissül majd újabb és újabb fényképes túrabeszámolókkal, riportokkal, de a korábbi cikkeink közül is rendszeresen az olvasóink figyelmébe ajánlunk majd túrákat a címlapon. Tenczer úr tagadhatatlanul a legkiválóbb hazai túrázó szakújságíró vagy újságot író túrázó, így érdemes minden héten követni az újabb és újabb túráit, hét közben pedig a korábbi ajánlók alapján megtervezni a hétvégi programot.

Mindehhez olvassák a Telexet, és kövessék a Szépkilátás Facebook-oldalát, itt a túracikkeinken túl számos egyéb hasznos információval és érdekességgel szolgálunk majd, szeretnénk, ha egy aktív természetjáró közösség épülne.

Emellett pedig támogassák a rovatot, támogassák a Telexet, és nem utolsósorban támogassák a természetet!

Aki most a túracikkekből indít támogatást, nemcsak a Telexet segíti, hanem a fákat is. Az innen érkező támogatások 10 százalékát ugyanis faültetésre fordítjuk.

A telexes fákhoz pedig biztosan indítunk majd közös túrákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!