Társasjáték

RSS

Megnéztük, mivel lehet idén kitölteni a bejglievés közti szüneteket

A Társasjátékok Ünnepén jártunk, hogy kipróbáljuk azokat a magyar fejlesztésű és friss nemzetközi játékokat, amikből a fa alá is lehet majd válogatni.

A jó bornak nem kell cégér, de társasjáték igen

Bizarr ötletnek tűnik egy borászat szimulálására játékot építeni, de a Cuvée bebizonyítja, hogy ez szórakoztató tud lenni.

Egyetemi matek sem mindig elég az elméleti alapjai megértéséhez, mégis az ötévesek a legjobbak benne

Társasozás a Möbius-síkon: pécsi matematikus ötletéből készült kártyajáték indul a világ meghódítására. A Møbee olyan, mintha a népszerű Dobble kapna még egy dimenziót.

Ne féljünk a Farkasoktól, mert egy ritka jól eltalált játék

Kifejezetten egyszerű, mégis sikerül valami ideális keveréket adnia azokból a dolgokból, amik egy társast érdekessé és izgalmassá tesznek.

A moziban lefutott a Barbenheimer-őrület, de miért ne folytatnánk társasjátékkal?

Tematikus játékestét tartottunk egy őrülten rózsaszín Barbie-társassal és az atombomba-építős Manhattan Projecttel. Sokkal súlyosabb élmény volt, mint sejtettük volna.

24.hu: 889 millió forintot kapott a turisztikai alapítvány 40 ezer olyan társasjátékra, amik végül...

Az alapítvány nyáron megjelent 2022-es beszámolója alapján 8 831 társasjátékot osztottak ki.

A Scrabble legnagyobb legendája többször megnyerte egy olyan ország bajnokságát, aminek a nyelvét...

A játékban a szavak jelentése valójában nem érdekes, csak az, hogy hány pontot érnek. Így aztán elég volt memorizálnia egy 386 ezer szavas listát, a többit megoldotta rutinból.

80 nap alatt a Föld körül, társasokkal

Kínától Egyiptomon át Bagdadig visz a három társasjáték, amiket most teszteltünk. Lesz itt a végtelenségig felturbózott pasziánsz, árverésekre építő játékmechanika és mesés tájak felfedezése, csak...

Páros játszma, Hancúr párbaj – már ezeket a társasjátékokat is befóliázva veheti meg

Nem csak LMBTQ-érintettségű könyveket fóliáztak be az utóbbi időben a kormány melegellenes törvénye miatt, bizonyos társasjátékokkal is ugyanez történt.

Faluépítős játék nyerte a legrangosabb társasjátékos díjat

A keményvonalas társasjátékosok körében már a jelölése is fanyalgást váltott ki, mégis a Dorfromantiké a Spiel des Jahres fődíja.

Kövess minket Facebookon is!