Rajzolt kártyáktól az 50 ezer forintos társasig – megnéztük az első Board Game Expót

Társasverseny, díjátadó, saját fejlesztésű játékok tesztje, rengeteg kipróbálható társas és a szomszéd csarnokból jedik – az első magyar Board Game Expón jártunk a Hungexpón.

Kétszáz évbe telt, mire kiderült, a priznic nemhogy nem használ a lázas betegnek, de még árt is neki

A hideg vizes borogatást egészen változatos betegségekre használták, és valóban kevésbé volt ártalmas, mint fő konkurensei, az érvágás és az ópium.

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk

Be is mutatunk három újdonságot. Új boros játékkal jelentkezett Hajnóczy Soma, karavánszerájba kalauzol Pierrot, és a nemzetközileg is elismert Mindclash Games boszorkánykonyhájába is benézünk.

A titkos társaság, ami a biológia legnagyobb rejtélyének megfejtésén dolgozott

A sztártudósok által létrehozott RNS-Nyakkendő Klub persze nem vette magát túl komolyan, de a közös ivászat mellett arra is jó volt, hogy informális felületet adjon a közös ötletelésre, és segített...

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték

Rejtett mozgás, titkos szervezet, beszervezés, üldözés – a Mind Mgmt az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb, sajátos látványvilágú játéka.

Miért gabalyodik össze folyton a fülhallgató zsinórja?

És miben különbözik az elemi részecskék világa egy Disney-filmétől? Fizikatörténeti gyorstalpaló.

Melyik a leghangosabb állat a világon?

Nemcsak a válasz fogja meglepni, de az is, hogy milyen testrészével produkálja a meghökkentő hangerőt.

Kockázatos ötlet volt Jézusról társast csinálni, de megérte

A Jeruzsálem Anno Dominiben a kereszténység születésénél bábáskodhatunk. A játék bárkinek izgalmas, aki pedig érdeklődik az evangéliumi történet iránt, annak kifejezetten erős élmény lehet.

Félelmetes dolgokra képes az ember agya, ha félrekapcsol benne valami

Vannak emberek, akiknek fáj az amputált végtagjuk, mások halottnak vagy épp halhatatlannak gondolják magukat, esetleg azt gondolják, hogy mindenki más ugyanaz a személy. Ők nem bolondok, hanem ritka...

Számítógép segít újraalkotni több ezer éves társasjátékok rég elveszett szabályait

Több mint ötezer éves táblajátékokat is ismerünk, és csodás véletlenek folytán némelyiknek sikerült megfejteni a szabályait, de vannak olyanok, amelyekről sokáig csak találgatni lehetett. Aztán jött...

Kövess minket Facebookon is!