Nádori Gergely

RSS

A felvételi átalakítása annyit ér, mint a vakbélgyulladásra a beöntés

Az nem egyértelmű, hogy az egyetemi felvételi rendszer átalakítása és a nyelvvizsga eltörlése mit oldana meg, de az látható, hogy mit tenne tönkre. Nádori Gergely tanár véleménycikke.

Kiosztották a társasjátékok idei Oscar-díjait, ki is próbáltuk a nyertest

És egy még ínyencebb társast is, amelyben szintén az állatok a sztárok.

Az űrben senki sem hallja, ha társasjátékozol

Három scifi társasjátékot teszteltünk, van köztük könnyedebb is, hardcore is, és az idei társasjátékos Oscar egyik várományosa is.

Társasjáték a végzeted

Kipróbáltuk a Végzeteket, ami egyszerre próbál táblás, számítógépes és szerepjáték lenni, és meglepő módon sikerül is neki.

A rendszerváltás utáni összes kormány kellett ahhoz, hogy a tanárok szerdán is sztrájkoljanak

A tanári fizetések a minimálbért is alig érik el. Nem véletlen, hogy országszerte lett elege a pedagógusoknak az oktatás állapotából és tömegek kezdtek tiltakozásba, március 16-án újra az egész országot érinti a tanársztrájk. Hogy jutottunk idáig a rendszerváltástól kezdve? Egy középiskolai tanár véleménycikke.

Lassan újra felhőtlenül játszhatunk minden idők egyik legjobb társasával

A Pandemic két verziója kétszer nyitott új korszakot a társasjátékok világában.

Az oktatásban marad a lenini elv: A bizalom jó dolog, az ellenőrzés még jobb

Eljutottunk oda, hogy WC-papírt is csak a tankerületen keresztül lehet rendelni. Az oktatási rendszerünk legnagyobb baja a bizalom teljes hiánya, mondja egy középiskolai tanár a hatodikos és nyolcadikos felvételik után. Vélemény.

A jövőt magyarok írják – meg néha a múltat is

A világ egyik legmenőbb társasjátékáról kevesen tudják, hogy magyar fejlesztésű. Az időutazós Anachrony nemrég megjelent magyar nyelven is, ki is próbáltuk.

Blöffölés, fenyegetés és paraszt-Activity: társasjátékok a szilveszteri bulihoz

A szilveszteri bulikban nem a legbonyolultabb társasjátékok kerülnek majd elő, ajánlunk mi is néhányat a táblás társasoktól kezdve egészen az olyanokig, amiknek a szabályait két mondatban el lehet magyarázni.

Ha karácsony, akkor társasjáték!

Remek nyomozós játék, válogatás dinoszauruszfigurák között, kereskedés bálnákkal, küzdelem a várost lerohanó zombihordák között. Itt a Telex nagy társasjátékos ajándékötlet-börzéje, pár ezer forinttól a csillagos égig.

A társasjáték-rajongóknak idén is előbb jött el a karácsony

A társasok legnagyobb magyarországi ünnepén jártunk, ahol szabad a vásár, és szabad a játék.

Jönnek a vörösök!

Katedrálist építünk Moszkvában, és kommunizmust egy távoli bolygón. Dupla társasjátékteszt.

Lehet művészet a társasjáték?

Az Oath című játék kipróbálása után a mi válaszunk határozott igen. Egy fantasy birodalom, egy három részre tagolt pálya és egy játékos, akire más szabályok vonatkoznak, mint a többiekre.

Az űrben nincs főnök

A The Crew nevű társasjátékban egy-egy parti jellemzően tizenöt-húsz percig tart, de fokozottan érvényesül a csak még egyet hatás. Ha valakinek nem a győzelem a fontos, hanem a játék, és szereti a fejtörőket, biztosan élvezni fogja ezt a játékot, ami az egész családnak is remek mulatság lehet.

A társasjátékos cukiságvonaton nincsen fék

A rókák, sünök, mókusok utópisztikus mesetársadalmának felépítése nem is annyira egyszerű, mint gondolnánk. Ez az Everdell.

Ha elindul a társasjátékvonat, a szívem majdnem megszakad

Játékmozdony, terepasztal, Railroad Tycoon – a vasút megmagyarázhatatlan módon izgatja a játékfejlesztők és a játékosok fantáziáját. Bemutatunk három remek társast, amitől mindenkit megcsap majd a mozdony közmondásos füstje.

Untassuk halálra az óriásbaglyot!

Kalandok vízen és szárazon – két társasjátékot teszteltünk, Indiana Jones és Jacques Cousteau kapitány ajánlásával, amik az európai stílusú játékok csúcsát jelentik manapság.

A szemérmetes smasszer

„A gyerek a szülőé. Nem az iskoláé, nem az államé” – mondta Orbán Viktor. Kár, hogy ez a szemérem csak a szexuális orientációra vonatkozik – Nádori Gergely tanár véleménycikke a melegellenes módosítókról.

Fröccsözés, sikkasztás, turistaparadicsom a vasműben

Társasjátékokat ajánlunk nyaraláshoz, strandra, rossz időhöz, gyerekkel, gyerek nélkül, és olyan esetekre is, ha többet nem szeretnénk ugyanezzel a társasággal nyaralni menni.

Nyomozom a detektívet – kipróbáltuk a társasok Oscar-díjára esélyes idei slágerjátékot

A Micromacro: Crime City újszerű, egyszerű, látványos, és meglepően szórakoztató.

Kincskeresés macskákkal és macskák nélkül

A társasjátékokra, mint olyan sok minden másra is igaz, hogy jól és egyszerűen a legnehezebb csinálni őket. Most mutatunk három olyat, amik szabálykönyve csak pár oldal, könnyedén és gyorsan lemegy egy parti, miközben a család minden tagja jól szórakozik.

Várat építeni? Csak erényesen!

A Nyugati királyság-trilógia különleges társasjáték: valójában három játék, amit egy menetben lehet játszani. Kipróbáltuk, milyen egy ilyen, akár 6 órás mega-társasparti.

Világhódítás karanténból

Társasjátékos ajánlónk azoknak, akik a járvány közepén, otthon ülve azért mégiscsak rabigába hajtanák virtuálisan a fél világot, diplomáciával, csellel, árulással vagy ezekkel mind egyszerre.

Mivel etessük az unikornisokat, avagy mi legyen kötelező irodalom

Olyan diákot, aki minden kötelező olvasmányt elolvasna, lámpással kell keresni (ami nem jelenti azt, hogy nincs ilyen). Ha ezt valaki nem így gondolja kérdezze meg középiskolás vagy azt nemrég végzett rokonait, ismerőseit, hány kötelező olvasmányt olvastak valóban el. Újra a kötelező olvasmányokról.

Az üzlet nem játék – de ha mégis, akkor elég jó

Van élet a Gazdálkodj okosanon és a Monopolyn túl! Bemutatunk öt társasjátékot, amikben a biznisz van a középpontban, és nem a kockadobásokon dől el a győzelem.

Ha most nem változik az iskola, örökre a 19. században ragad

A járvány alatt rá kellett döbbenni, hogyha a diák szabadon rendelkezhet a mobiljával, akkor az iskolai kérdések többsége röhögve megválaszolható.

A társasjáték soha nem fog kihalni

Turczi Dávid igazi sztár a társasjátékok világában, a játékai állandó szereplői a nemzetközi toplistáknak. Miért lesz egy szoftvermérnökből társasjáték-fejlesztő, hogyan készül egy ilyen játék, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen, és hogy lehet Magyarországról elérni ennek a világnak a tetejére? Interjú.

Ide nekem a galaxist is!

Két játék az univerzum meghódításáról – az egyik már most legendás, a másik jó úton halad afelé, hogy az legyen. Twilight Imperium és Sidereal Confluence a Telex társasjáték-ajánlójában azoknak, akik nem sajnálják az időt a társasozásra, és tovább szeretnének lépni a Gazdálkodj okosan! szintjén.

Még hogy karanténban nem lehet társasozni!

Társasjátékos ajánlataink szilveszteri távbulira járvány idején: online is játszható partijátékok sok, kevés, és nulla pezsgő elfogyasztása utáni állapotokra optimalizálva.

Ha karácsony, akkor társasjáték

A társasjáték a legjobb ajándék, még ebben az elátkozott 2020-as évben is, amikor igazából csak a közvetlen családunkkal társasozhatunk felhőtlenül. Ajándékötletek a teljesen ingyenes házibarkács-játékoktól a drága, de prémium darabokig.