Nádori Gergely

RSS

A moziban lefutott a Barbenheimer-őrület, de miért ne folytatnánk társasjátékkal?

Tematikus játékestét tartottunk egy őrülten rózsaszín Barbie-társassal és az atombomba-építős Manhattan Projecttel. Sokkal súlyosabb élmény volt, mint sejtettük volna.

A James Bond-filmek Q-ja valóban létezett, és őrületes trükkökkel bosszantotta a nácikat

A második világháború alatt a brit MI9 ügynökség Q részlegén a hadifoglyok szökésének elősegítésére dolgoztak ki ötletes, néhol egészen pimasz kütyüket. De hogy segített a foglyokon a Monopoly, és...

A Scrabble legnagyobb legendája többször megnyerte egy olyan ország bajnokságát, aminek a nyelvét...

A játékban a szavak jelentése valójában nem érdekes, csak az, hogy hány pontot érnek. Így aztán elég volt memorizálnia egy 386 ezer szavas listát, a többit megoldotta rutinból.

80 nap alatt a Föld körül, társasokkal

Kínától Egyiptomon át Bagdadig visz a három társasjáték, amiket most teszteltünk. Lesz itt a végtelenségig felturbózott pasziánsz, árverésekre építő játékmechanika és mesés tájak felfedezése, csak...

Miért imádják annyira a rovarok az éjszakai fényeket?

Valósággal hipnotizálva, néha öngyilkos módon repülnek a lámpákra, gyertyafényre, a nyitott ablakra, ahol a lakásból kiszűrődik a fény. De miért jó ez nekik?

Faluépítős játék nyerte a legrangosabb társasjátékos díjat

A keményvonalas társasjátékosok körében már a jelölése is fanyalgást váltott ki, mégis a Dorfromantiké a Spiel des Jahres fődíja.

A világ leghíresebb társasjátékát mindenki teljesen félreérti

A Monopoly valójában nem a kapitalizmus diadaláról szól, hanem épp ellenkezőleg. Sőt, valójában csak egy játéknak a fele, de a másik fél nem lett túl sikeres, semmilyen értelemben.

Egy tökéletes játék azoknak, akik most kezdenek ismerkedni a kicsit bonyolultabb társasokkal

A Föld tulajdonképpen a Fesztáv azoknak, akik nem szerették igazán a Fesztávot.

A nyálkagomba nem is gomba, viszont sokkal intelligensebb, mint gondolnánk

A legismertebb nyálkagombafaj igazi sztár az intelligenciakutatók körében: képes tanulni, vasúti térképet rajzolni és robotot vezetni.

Nádori Gergely: Hazaárulók

Tizenkét év fideszes kormányzás után egy végletekig lerongyosodott, idejétmúlt, hasznos és hatékony tudást még csak véletlenül sem adó, diszfunkcionális oktatási rendszert tud csak felmutatni a...

Kövess minket Facebookon is!