Nádori Gergely

RSS

Lehet művészet a társasjáték?

Az Oath című játék kipróbálása után a mi válaszunk határozott igen. Egy fantasy birodalom, egy három részre tagolt pálya és egy játékos, akire más szabályok vonatkoznak, mint a többiekre.

Az űrben nincs főnök

A The Crew nevű társasjátékban egy-egy parti jellemzően tizenöt-húsz percig tart, de fokozottan érvényesül a csak még egyet hatás. Ha valakinek nem a győzelem a fontos, hanem a játék, és szereti a fejtörőket, biztosan élvezni fogja ezt a játékot, ami az egész családnak is remek mulatság lehet.

A társasjátékos cukiságvonaton nincsen fék

A rókák, sünök, mókusok utópisztikus mesetársadalmának felépítése nem is annyira egyszerű, mint gondolnánk. Ez az Everdell.

Ha elindul a társasjátékvonat, a szívem majdnem megszakad

Játékmozdony, terepasztal, Railroad Tycoon – a vasút megmagyarázhatatlan módon izgatja a játékfejlesztők és a játékosok fantáziáját. Bemutatunk három remek társast, amitől mindenkit megcsap majd a mozdony közmondásos füstje.

Untassuk halálra az óriásbaglyot!

Kalandok vízen és szárazon – két társasjátékot teszteltünk, Indiana Jones és Jacques Cousteau kapitány ajánlásával, amik az európai stílusú játékok csúcsát jelentik manapság.

A szemérmetes smasszer

„A gyerek a szülőé. Nem az iskoláé, nem az államé” – mondta Orbán Viktor. Kár, hogy ez a szemérem csak a szexuális orientációra vonatkozik – Nádori Gergely tanár véleménycikke a melegellenes módosítókról.

Fröccsözés, sikkasztás, turistaparadicsom a vasműben

Társasjátékokat ajánlunk nyaraláshoz, strandra, rossz időhöz, gyerekkel, gyerek nélkül, és olyan esetekre is, ha többet nem szeretnénk ugyanezzel a társasággal nyaralni menni.

Nyomozom a detektívet – kipróbáltuk a társasok Oscar-díjára esélyes idei slágerjátékot

A Micromacro: Crime City újszerű, egyszerű, látványos, és meglepően szórakoztató.

Kincskeresés macskákkal és macskák nélkül

A társasjátékokra, mint olyan sok minden másra is igaz, hogy jól és egyszerűen a legnehezebb csinálni őket. Most mutatunk három olyat, amik szabálykönyve csak pár oldal, könnyedén és gyorsan lemegy egy parti, miközben a család minden tagja jól szórakozik.

Várat építeni? Csak erényesen!

A Nyugati királyság-trilógia különleges társasjáték: valójában három játék, amit egy menetben lehet játszani. Kipróbáltuk, milyen egy ilyen, akár 6 órás mega-társasparti.

Világhódítás karanténból

Társasjátékos ajánlónk azoknak, akik a járvány közepén, otthon ülve azért mégiscsak rabigába hajtanák virtuálisan a fél világot, diplomáciával, csellel, árulással vagy ezekkel mind egyszerre.

Mivel etessük az unikornisokat, avagy mi legyen kötelező irodalom

Olyan diákot, aki minden kötelező olvasmányt elolvasna, lámpással kell keresni (ami nem jelenti azt, hogy nincs ilyen). Ha ezt valaki nem így gondolja kérdezze meg középiskolás vagy azt nemrég végzett rokonait, ismerőseit, hány kötelező olvasmányt olvastak valóban el. Újra a kötelező olvasmányokról.

Az üzlet nem játék – de ha mégis, akkor elég jó

Van élet a Gazdálkodj okosanon és a Monopolyn túl! Bemutatunk öt társasjátékot, amikben a biznisz van a középpontban, és nem a kockadobásokon dől el a győzelem.

Ha most nem változik az iskola, örökre a 19. században ragad

A járvány alatt rá kellett döbbenni, hogyha a diák szabadon rendelkezhet a mobiljával, akkor az iskolai kérdések többsége röhögve megválaszolható.

A társasjáték soha nem fog kihalni

Turczi Dávid igazi sztár a társasjátékok világában, a játékai állandó szereplői a nemzetközi toplistáknak. Miért lesz egy szoftvermérnökből társasjáték-fejlesztő, hogyan készül egy ilyen játék, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen, és hogy lehet Magyarországról elérni ennek a világnak a tetejére? Interjú.

Ide nekem a galaxist is!

Két játék az univerzum meghódításáról – az egyik már most legendás, a másik jó úton halad afelé, hogy az legyen. Twilight Imperium és Sidereal Confluence a Telex társasjáték-ajánlójában azoknak, akik nem sajnálják az időt a társasozásra, és tovább szeretnének lépni a Gazdálkodj okosan! szintjén.

Még hogy karanténban nem lehet társasozni!

Társasjátékos ajánlataink szilveszteri távbulira járvány idején: online is játszható partijátékok sok, kevés, és nulla pezsgő elfogyasztása utáni állapotokra optimalizálva.

Ha karácsony, akkor társasjáték

A társasjáték a legjobb ajándék, még ebben az elátkozott 2020-as évben is, amikor igazából csak a közvetlen családunkkal társasozhatunk felhőtlenül. Ajándékötletek a teljesen ingyenes házibarkács-játékoktól a drága, de prémium darabokig.

Két és fél kártyajáték, ami nem is kártyajáték

Művészeti aukciók és játszótéri bunkerépítés az eheti társasjáték-ajánlóban.

Digitális oktatás újra: a birodalom visszavág

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az oktatásirányítás magára hagyta a tanárokat és az igazgatókat, egy pár hét késéssel megjelent linkgyűjteményen túl nem sok segítséget adott nekik. És nem véletlen, hogy a tanulók napi négy-öt képernyő előtt töltött teljesen passzív óra után, ahol még a szünetben sem tudnak a társaikkal szaladgálni, igazi ülő halottak lesznek, menekülnek is a helyzetből.

Szörnyaprítás és világmegmentés a konyhaasztalon

A Homályrév és Az oroszlán fogai társasjátékok fantasy környezetben játszódó csihipuhi típusúak, amikben együtt kell működnie a játékosoknak.

A társasjátékok Elvis Presleyje visszatért

A Mariposas az év slágerjátéka, egészen meglepő témában: pillangókat kell benne szaporítani és költöztetni.

Túl a kockapókeren

A roll and write a társasjátékok világának aktuális slágerműfaja. Kipróbáltunk hármat a stílus legjobbjai közül.

Világ kisállatai, egyesüljetek!

2018 társasjátékos slágere, a Root, a frissen megjelent digitális verzió miatt jött újra divatba. Egy játékban négy játék!