Sonka

RSS

Szavazzon, melyik politikusé a leghúsvétibb húsvéti menü!

A politikusok követői imádni szokták az ünnepi menüket, és szerencsére a magyar vezetők húsvétkor sem okoztak csalódást.

Grafikonokon, mennyit drágultak a húsvéti ebéd összetevői tavalyhoz képest

Megnéztük ugyanabban az üzletláncban ugyanazokat az akciós termékeket tavalyelőtt, tavaly és idén. Minden drágult, de a direkt húsvétra kínált húsok ára egészen elképesztő mértékben változott.

Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?

Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.

A húsipar is elengedné az ársapkát, mert az üzletek már inkább külföldről hozzák az olcsóbb...

Az elmúlt években elérte a szakma, hogy a kiskereskedelmi láncok döntően magyar termékeket tartsanak a polcon, de az ársapkás veszteség miatt világszerte keresik az olcsó combot.

A klímaváltozás már Spanyolország védjegyét, a sonkát is fenyegeti

A szárazság miatt kevesebb a makk, ötödével esett vissza a sonkatermelés.

Lehet-e vegán sonkának nevezni egy szójaszeletet?

A csütörtökön indult perben a Pest Megyei Kormányhivatal áll egy olyan vállalkozással szemben, amely hagyományos ízesítésű vegán élelmiszert gyárt és forgalmaz.

A húsvéti sonka megússza az áremelkedést, de az élősertés 60 százalékkal drágult az elmúlt hetekben

Az orosz agresszió miatt drágul a takarmány, az energia, de a bérek is felfelé tartanak. A húsiparban előbb az élősertés ára ugrott, pár hét múlva ez várható a készítményeknél is. Az édességpiacon...

Drága lesz idén a húsvéti sonka

A sertéstenyésztés költségei drasztikusan nőttek, ezért most is sokkal többet kell fizetni a füstölt húsokért, mint tavaly. De még tovább nőhet az ár.

Búcsút inthetnek a brit kamionosok a sonkás szendvicseknek a brexit miatt

Az EU-ból való kilépés egyik kellemetlen mellékhatása, hogy a britek még saját fogyasztásra sem vihetnek majd be semmilyen húst és tejterméket az unió területére.

Listeriával szennyezett az Aldi egyik Serrano sonkája

Kivonják a forgalomból az ételt.

Kövess minket Facebookon is!